Thuis winkel
Image default
Rechten

Waarom is QHSE software belangrijk voor uw bedrijf?

Kwaliteitsborging is een integraal onderdeel van elk bedrijf, ongeacht de grootte. Het zorgt ervoor dat de kwaliteit van het aangeboden product of dienst aan de normen voldoet en aan de verwachtingen voldoet. QHSE software biedt bedrijven een platform om hun kwaliteitsborgingsnormen te implementeren en te controleren of ze worden nageleefd.

Een kwaliteitsmanagementsysteem (QMS) is een reeks systematische activiteiten die zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat producten of diensten voldoen aan de kwaliteitseisen in alle stadia van productie, distributie en gebruik. Het QMS omvat bepalingen voor identificatie, controle, inspectie, testen, onderhoud, verbetering en herziening van processen en procedures, evenals het bewaken van de klanttevredenheid over geleverde goederen of diensten.

 

Wat is het doel van een kwaliteitsmanagementsysteem?

Qhse software is ontworpen om de kwaliteit van producten en diensten voor klanten en belanghebbenden te verbeteren door potentiële risico’s te identificeren, hun impact op de klanttevredenheid te beoordelen en stappen te ondernemen om deze te verminderen.

Een bedrijf kan veel verschillende QMS-normen hebben, afhankelijk van de branche waarin ze werken. Als ze bijvoorbeeld voedsel produceren, moeten ze een HACCP-systeem hebben. Er zijn ook veel verschillende soorten qms-normen die kunnen worden gebruikt, zoals ISO 9001 of ISO 9002.

 

Het gebruiken van compliance management software

Om te voldoen aan alle wettelijke verplichtingen voor een bedrijf is het handig om aan compliance management te doen. Het gemakkelijkst is om hier een programma voor te gebruiken, dit wordt ook wel compliance management software genoemd. Naast de wettelijke eisen is het ook mogelijk om eigen eisen in te stellen en hier controle over te hebben. Het programma ondersteund deze eisen en geeft aan wat er voor nodig is om aan deze eisen te voldoen. Ideaal om zo efficiënt te werken, waardoor je kostbare tijd in andere belangrijke facetten van het werkveld kan steken.

 

https://www.pharius.eu/nl/qhse-software/