Thuis winkel
Image default
Rechten

Compliance management

Voor bedrijven gelden verschillende wetten en regels waaraan voldaan moet worden. Er zijn verschillende sectoren en bedrijven, daarom zijn er ook veel verschillende wetten en regels opgesteld. Een compliance management betekent dat je als bedrijf voldoet aan alle wettelijke verplichtingen die gelden voor je organisatie. Het is belangrijk dat bedrijven in compliance zijn, dit zorgt voor veiligheid. Dit betekent dat je je houdt aan de geldende wetten en regels en dat dit ook aan te tonen is. Veilig voor het bedrijf, iedereen die er werkt en de rest van Nederland.

Verschillende wetten en regels

Er zijn veel verschillende wetten en regels in het wetboek in Nederland te vinden. Compliance management is voor bedrijven belangrijk, voldoen aan je wettelijke verplichtingen als organisatie. Maar welke wetten en regels gelden voor je organisatie? Dat kun je makkelijk uitvinden. De sector waarin je bedrijf zit bepaald dit voor een groot deel. Er is bijvoorbeeld de voedselveiligheid wet, deze heeft alles te maken met eten. De milieuwet gaat over alles omtrent het milieu. En zo heb je allerlei wetten die regels stellen over bepaalde onderwerpen. Dus werk je als bedrijf met voedsel, dan zul je je voor een groot deel moeten houden aan de voedselveiligheid wet. Hoe kom je er achter waar je je precies aan moet houden? Dat kan met een handige online tool.

Een online tool om in compliance te zijn

Een handige online tool kan helpen bij het in compliance zijn met de geldende wetten en regels. Hier vindt je namelijk registers van de wet- en regelgeving, je ziet er de laatste wijzigingen, je kunt er aantonen dat en hoe je in compliance bent en er is een databank voor bijvoorbeeld bedrijfseigen documenten. Je kunt er 24/7 bij en de databank is altijd up-to-date. De tool maakt het compliance management een stuk makkelijker en aantoonbaar.

https://www.pharius.eu/nl/compliance-management-software/