Thuis winkel
Image default
Rechten

Compliance tool: hoe werkt het?

In deze blog wordt uitgelegd hoe een compliance tool werkt en welke types compliance tools er zijn. Dit is een belangrijke tool voor het naleven van regels. Heb je als bedrijf veel te maken met regels, dan kan dit erg interessant zijn voor jou.

 

Wat is een compliance tool?

We denken vaak aan grote bedrijven, banken en financiële instellingen als bedrijven die een compliance managementsysteem nodig hebben. Het zijn risicovolle organisaties die veel te verliezen hebben. Software voor compliance beheer is essentieel vanwege de vele regelgeving waaraan deze bedrijven moeten voldoen en de moeilijkheid om de naleving handmatig te controleren via spreadsheets. Nalevingsverplichtingen zijn niet alleen voor multinationale banken of andere financiële instellingen. Alle bedrijven die in bepaalde sectoren actief zijn, zijn verplicht om te voldoen aan de huidige regelgeving. Kleine detailhandelaren moeten bijvoorbeeld nog steeds voldoen aan PCI DSS-compliance om creditcardgegevens van consumenten te beschermen. Met tools voor compliance beheer kunnen bedrijven hun afhandeling en bewaking van bedrijfsprocessen verbeteren. Hierdoor kunnen zij hun activiteiten opschalen zonder het risico op niet-naleving te vergroten.

 

Types compliance software

Er zijn veel soorten compliance-software. Er zijn veel soorten compliance-software. Sommige producten zijn gericht op bepaalde bedrijfstakken, terwijl andere betrekking hebben op specifieke processen of vereisten, zoals contractbeheer in een onderneming.

Het starten met een compliance tool kan soms erg ingewikkeld zijn. Daarom bieden veel bedrijven compliance tool trainingen aan. Hierdoor zult u de tool snel en gemakkelijk onder de knie krijgen.

Zelfs als een tool op de markt wordt gebracht als een complete oplossing, is het misschien niet genoeg. Het combineren van meerdere oplossingen kan efficiënter zijn. Eigenlijk zijn tools vaak georganiseerd in een compliance managementsysteem om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk tussen de oren glippen. Je kunt eigenlijk een compliance software opdelen in twee verschillende basis categorieën. De eerste is als softwaretools voor algemene doeleinden. De tweede is als tool ontworpen om te voldoen aan de specifieke vereisten van een of meerdere regelgevingen.

https://www.pharius.eu/nl/