Thuis winkel
Image default
Kinderen

Hoe een pasgeboren baby te baden met navelstrengstomp

De eerste stap is om de huid van de baby schoon te maken, maar zorg ervoor dat je zachtaardig bent. Een milde zeep kan de huid uitdrogen als je niet voorzichtig bent. Je kunt opgevouwen handdoeken gebruiken om het hoofd en gezicht van de baby te wassen en je kunt een paar keer op het slijm deppen. De geslachtsdelen kunnen routinematig worden gewassen met een washandje.

Vervolgens moet je de stronk spoelen en de benen, billen en geslachtsdelen wassen. Zorg ervoor dat je ook de vouwen rond de stronk schoonmaakt. Zodra het snoer is afgevallen, kun je beginnen met het lichaam. Je moet de armen en benen wassen, omdat ze lies- en elleboogplooien hebben die waarschijnlijk olie bevatten. Je kunt ook een applicator met katoenen punt gebruiken die in ontsmettingsalcohol is gedoopt om deze plooien schoon te maken.

Een sponsbad is veilig voor baby’s met een navelstrengstomp. Je hebt lauw water, een washandje en een babyzeep nodig. Zodra de koordstomp weg is, houdt je de baby in een handdoek gewikkeld. Als de stronk blijft zitten, neem dan contact op met je zorgverlener. Over het algemeen zijn sponsbaden veilig voor een pasgeboren baby totdat deze vanzelf af valt.

Nadat de navelstreng is verwijderd, is je pasgeborene klaar voor een badbad. Als je er zeker van bent dat je het snoer niet nat krijgt, kun je eerder met het bad beginnen. Maar je moet ervoor zorgen dat je de tijd neemt en vermijdt dat je de baby onderbreekt. Je moet ook overwegen of je baby van een spons of een schuimbad houdt. Een sponsbad zal je baby kalmeren en kalmeren.

Voordat je je baby in bad doet, moet je ervoor zorgen dat je niet te ruw bent op zijn of haar huid. Je kan een spons gebruiken om zijn of haar liesstreek schoon te maken. Een spons zal zacht zijn voor de huid van de baby. Je kunt een zacht washandje gebruiken om zijn of haar hoofd en lichaam af te vegen. Zorg er echter voor dat je zachtaardig bent en laat de navelstoom niet onder de douche staan.

Je kunt een spons gebruiken om de lies van de baby schoon te maken als de navelstoot de baby niet stoort. Na het schoonmaken kunt je de lies bedekken met een handdoek. Vervolgens wilt je de rest van het lichaam en de liesplooien wassen met een applicator met katoenen punt gedrenkt in ontsmettingsalcohol.

Je kunt ook een washandje gebruiken om het gezicht en lichaam van de baby te wassen. Vergeet niet om het gezicht van de baby niet nat te maken. Een spons helpt om de navelstrengstomp te verwijderen. Een spons is niet zo effectief als een washandje. Je moet het navelgebied altijd droog houden. Zodra de koordstomp eraf valt, is het tijd om het kind te wassen.

Geschreven door Oivr.nl