Thuis winkel
Image default
Bedrijven

Een inbraak voorkomen met de juiste sloten

Wanneer je je huis goed op slot doet als je weg gaat zal het automatisch wel goed beveiligd zijn, toch? Veel mensen denken dit en staan er helemaal niet bij stil dat dat tegenwoordig helemaal niet meer het geval is. ‘Gewoon’ even je deur op slot draaien, ongeacht het soort slot wat in je deur zit is tegenwoordig toch echt niet meer genoeg. Inbrekers zijn namelijk tegenwoordig heel handig geworden. Wanneer jij even weg gaat en je een oud slot in je deur hebt is de kans groot dat de inbrekers het slot zo open hebben gebroken. Dat wil je natuurlijk niet. Wanneer er een ouder slot op de deur zit en er dichtbij de deur ook nog een raam open staat maak je het de inbrekers al helemaal gemakkelijk. Dat wil je niet hebben. Let er daarom op dat je huis goed beveiligd is met goede sloten. Wanneer je hier niet zeker van bent is er goed nieuws, want een slotenmaker Heerlen of omstreken kan dit bij je checken en maken.

 

Preventie

Zoals je net al hebt kunnen lezen zijn goede sloten belangrijk. Dit is een belangrijk onderdeel van de inbraakpreventie. Je verdere hang- en sluitwerk is ook van belang. Wanneer deze oud zijn gebruiken inbrekers namelijk tactieken als het kerntrekken. Hierbij draaien de inbrekers een geharde schroef in het slot en vervolgens kunnen ze de gehele cilinder uit het slot halen. Een andere preventie is het gebruiken van anti inbraak strips. Dit zijn twee afzonderlijke delen die op de deur en op het kozijn bevestigd worden. Wanneer de deur dan wordt afgesloten, worden de twee delen in elkaar geschoven. Hierdoor is er geen kier meer mogelijk tussen het kozijn en de deur. De deur kan op deze manier niet meer geforceerd worden en meerdere tactieken die inbrekers gebruiken zijn dan niet meer mogelijk.

 

Zelf doen

Wanneer je al goede beveiliging hebt kun je volgens de slotenmaker Heerlen ook een aantal dingen zelf doen. Je kan als je afwezig bent het zo laten lijken alsof dit niet zo is. Bovendien is het helemaal niet slim om op social media te zetten als je op vakantie bent, dus doe dit ook niet. Daarnaast is het dus belangrijk om goede sloten te hebben en als laatste, sluit je voordeur altijd af. Zelfs wanneer je alleen even snel boodschappen gaat doen om de hoek is dit belangrijk.

https://slotenspecialistlimburg.nl/slotenmaker-heerlen/