Thuis winkel
Image default
Kinderen

Hoera, zijn eerste loopfiets

Is je kindje al 1 jaar geworden en wil je jouw kind leren fietsen nu dat hij al stapjes kan zetten? De beste manier om je kind te leren met fietsen is om te beginnen met een houten loopfiets voor 1 jaar. Er wordt zelfs beweert dat een loopfiets de stap naar een echte fiets versnelt. Een loopfiets is op veel vlakken goed voor de ontwikkeling van jouw kindje. Een loopfiets is natuurlijk niet alleen een voordeel voor het kindje maar ook voor jou! Zo hoef jij niet meer overal de buggy mee te sleuren, jouw kindje kan nu overal genieten en met jou mee komen op zijn houten loopfiets.

Wat is een houten loopfiets?

Een houten loopfiets voor 1 jaar is méér dan zomaar een speelgoed, het is hét ideale hulpmiddel om de ontwikkeling van het kindje te stimuleren. Het kindje kan urenlang plezier hebben met de loopfiets voor 1 jaar en dit terwijl hij op motorisch vlak beter en vooral goed ontwikkelt.

Voordelen loopfiets

Een houten loopfiets brengt natuurlijk veel voordelen met zich mee en zorgt dat je kindje op een productieve manier goed ontwikkelt.

Een aantal voordelen van een houten loopfiets voor 1 jaar zijn:

–          Een houten loopfiets is goed voor de motorische ontwikkeling. Het kindje leert om balans te houden, hij moet zowel zichzelf naar voren bewegen als de fiets in bedwang houden.

–          Hij leert stilaan afstand en tijd in te schatten dit doordat hij ervoor moet zorgen om nergens aan te botsen en op tijd een bocht moet maken.

Aanschaf houten loopfiets

Als je naar de winkel stapt om een houten loopfiets voor 1 jaar aan te schaffen moet je natuurlijk ook letten op verschillende aspecten. Het stuur moet zo ingesteld zijn zodat het kindje niet voortdurend omlaag hoeft te kijken en comfortabel kan zitten met licht gebogen armen. Ook moet de zadel op de juiste hoogte zijn, het is belangrijk dat het kindje gemakkelijk met de benen de grond kan raken en tijdens het rijden de beentjes makkelijk kan buigen. In de winkel krijg je ook de keus om te kiezen uit een loopfiets met twee- of driewielen. Een tweewieler is uitdagender omdat jee daar veel balans voor moet hebben, een driewieler is iets gemakkelijker om mee te beginnen omdat de achter wieltjes zorgen voor meer balans. Deze keus hangt ook vooral van jouw kindje af, hoe goed hij al kan omgaan met zijn balans.

https://fietsie.nl/loopfiets-1-jaar/