Thuis winkel
Image default
Tuin en buitenleven

De beste vijverpompen: Ontdek de voordelen van vijverpompen, en hoe u de juiste kiest

Mensen hebben veel liefde voor de natuur, en velen onder ons streven naar een eigen hoekje van de natuur in hun achtertuin. De meesten van ons hebben het geluk in een huis te wonen met een tuin, terras of een klein stukje land met een beekje of een vijver. Deze plaatsen bieden ons troost en stellen ons in staat om de druk van het dagelijks leven te ontvluchten. Ze geven ons ook de kans om ruimtes te creëren waar we onze groene vingers kunnen uitleven door allerlei bloemen en planten te planten. Een buitenvijver geeft niet alleen een meerwaarde aan uw eigendom, maar is ook een uitstekende plaats voor ontspanning en meditatie. Maar het onderhoud van een vijver is niet eenvoudig. U moet regelmatig voor de waterkwaliteit zorgen en de vijver schoon en veilig houden voor wilde dieren die er hun intrek in willen nemen. De vijver van vers water voorzien is ook van essentieel belang als u niet wilt dat hij in een algenkwekerij verandert!

Wat is een vijverpomp?

Een Oase vijverpomp zuigt water aan van de bodem van de vijver en duwt het omhoog naar de oppervlakte. Een natuurlijke vijver zou een kleine stroming hebben die het water laat circuleren, maar deze kan worden verstoord door vallende bladeren, invasieve vissen en algenbloei. Vijverpompen zijn nuttig omdat ze het water constant in beweging houden, wat resulteert in lagere watertemperaturen en gezondere vissen. Ze zorgen er ook voor dat het water niet stagneert, wat kan leiden tot een toename van algengroei.

Een vijverpomp kan ook nuttig zijn wanneer u probeert nieuw water aan uw vijver toe te voegen. Pompen zijn nuttig voor elk type filtersysteem, omdat ze het water circuleren en eventueel in de vijver aanwezig vuil losmaken.

Het voordeel van een vijverpomp

Vijverpompen zorgen voor de circulatie van het water en zijn essentieel voor het behoud van de waterkwaliteit in een vijver. Ze helpen u ook om water aan uw vijver toe te voegen door het van de bodem op te zuigen en naar de oppervlakte te duwen. De continue watertoevoer zorgt er ook voor dat uw vijvervissen tevreden blijven doordat de watertemperatuur laag blijft en de algengroei beperkt blijft.

Als u vissen in uw vijver koopt, zullen die ook veel gelukkiger zijn met een vijverpomp, omdat het water goed wordt gecirculeerd en van zuurstof wordt voorzien. De vissen hoeven dan niet tegen de stroom in te zwemmen, maar kunnen met de stroom mee en hebben een veel gelukkiger leefomgeving.

Hoe kiest u de juiste vijverpomp?

Als je een vijver hebt en die gezond wilt houden, heb je een goede pomp nodig. De beste vijverpompen voorzien u van het water dat u nodig hebt om een gezonde omgeving te creëren. Om de juiste te kiezen, moet u een paar dingen in gedachten houden.

  • Debiet – Het debiet is de hoeveelheid water die de pomp per uur verplaatst. U kunt het debiet bepalen door de grootte van de pomp en de grootte van uw vijver te berekenen.
  • Voltage – Het voltage van uw pomp moet hetzelfde zijn als uw voltage. Anders is hij nutteloos.
  • Wattage – Wattage is de hoeveelheid stroom die de pomp verbruikt en wordt bepaald door de grootte van de pomp.
  • Opvoerhoogte – De opvoerhoogte is de hoeveelheid water die wordt opgestuwd. Dit kan u helpen de juiste pomp voor uw vijver te bepalen.

Beste vijverpompen in 2022

Er zijn veel opties beschikbaar op de markt, maar de volgende zijn enkele van de beste.

  • Eco Plus Aquaflow Waterval en Vijverpomp – Dit is een dompelbare, watergekoelde pomp die 4.500 gallons per uur levert. Hij is verkrijgbaar in twee versies: 1,5 HP en 2,2 HP. Dit is een gepatenteerde milieuvriendelijke pomp die geen filter nodig heeft.
  • Big Frog – Dit is een andere 1,5 HP watergekoelde dompelpomp die 4.500 gallons per uur levert. Hij is gemaakt van hoogwaardige materialen en verkrijgbaar in meerdere kleuren. Hij wordt geleverd met een auto-reset zekering en is gemakkelijk te installeren.
https://www.tuincenter-vincent.be/producten/264/voorgevormde-vijvers