Thuis winkel
Image default
Bedrijven

Nieuwe buitenspeelspellen

Het is weer lente. Afgelopen weekend heeft iedereen kunnen genieten van het heerlijke lenteweer. Afgelopen weekend was het eerste weekend dat volop de zon scheen en iedereen ging er daarom ook op uit of bleef thuis genieten van de zon in de eigen tuin. Ook de kinderen vinden het heerlijk om buiten te spelen, zodra de zon schijnt rennen ze naar buiten om spelletjes met hun vrienden te spelen. Ze klimmen dan in alle buiten speeltoestellen en houten speeltoestellen die er maar te vinden zijn. Omdat het afgelopen weekend zo warm was, moesten er spelletjes gespeeld worden met water om af te koelen. In dit artikel lees je de leukste spelletjes voor kinderen waarbij water het middelpunt is.

Flessenvoetbal Flessenvoetbal is een van de meest oudste maar leukste spelletjes om te doen met water. Voor het spel heb je slechts een aantal flessen en een voetbal nodig. Voor het spel moeten alle flessen gevuld worden met water en iedereen gaat op gepaste afstand staan. Je kan dit spel spelen met zoveel kinderen als je wilt, iedereen gaat dan in een cirkel staan. 1 iemand begint met de bal en mag op zijn beurt beginnen te proberen de fles van iemand anders om te schieten. Als dat is gelukt moet degene van wie de fles is de bal halen en zijn fles weer recht zetten. Deze persoon is nu aan de beurt. De persoon waarvan de fles als eerste leeg is heeft verloren, de andere mogen hun overgebleven water over de persoon heen gooien.

Watersplash Een leuk spel voor wat kleinere kinderen is watersplash. Voor dit spel heb je alleen aan dobbelsteen en een emmer water nodig. De kinderen zitten met zijn allen rondom de emmer. De dobbelsteen gaat rond, het kind dat 6 gooit mag de andere kinderen natspetteren door met zijn of haar hand in het water te slaan.

https://www.buitenspeelgoed.nl/