Thuis winkel
Image default
Woning en Tuin

Je tuin thuis op orde maken; 3 tips

Het nieuwe jaar is weer aangebroken en dat betekent ook dat het weer tijd wordt om ervoor te zorgen dat het huis, en ook de tuin, weer helemaal op orde zijn. Als je niet weet hoe je hier aan moet beginnen dan kan het lastig zijn om een goed begin te vinden. Om ervoor te zorgen dat je daar niet tegen aanloopt hebben we hier dan ook maar eventjes drie geweldige tips op een rijtje gezet waarmee iedereen een mooie tuin er na kan houden. Deze tips zullen je zeker ook wat tijd helpen besparen. Mocht jij dus nog naar wat hulp zoeken in dit departement? Lees dan snel verder voor de volgende tips!

Een mooie mix aan bloemen die het lang uithouden

Het is natuurlijk een optie om ieder jaar opnieuw bloemen te gaan planten, en als je daar de tijd en energie voor hebt raden we dat ook zeker aan, maar voor sommige mensen is dit niet heel praktisch. Als je ervoor wil zorgen dat je voor meerdere jaren kan genieten van een goede mix aan bloemen dan is het wellicht een goed idee om meerjarig bloemenmengsel aan te leggen. Dit is een mix aan verschillende planten die voor meerdere jaren opnieuw in bloei zullen komen. Je hoeft het maar een of twee keer per jaar te maaien, en daarna ben je klaar buiten het af en toe bewateren. Je hebt een heleboel keuzes met verschillende bloemen, dus kijk even rond naar wat goed gaat staan.

Zorg dat al de planten veilig beschermt worden tegen ongedierte

Een van de dingen die iedere tuin om zeep kan helpen is een infestatie door ongedierte. Die eten alles op, en dan heb je helemaal niets meer. Je hebt dan ook meerdere methoden om ervoor te zorgen dat dit ongedierte bestrijdt wordt, maar veel hiervan zijn vaak best heftig. Er zijn gelukkig ook biologische gewasbescherming methodes waarbij alles gewoon lekker schoon blijft in de tuin. Dit zijn hele slimme sprays en andere dingen die chemicaliën bevatten die het ongedierte associëren met hun natuurlijke roofdieren waardoor ze afgeschrikt raken. Dat betekent dan ook wel dat je de goede type bescherming moet halen voor de juiste plant, want anders zal het niet heel veel voor je betekenen.

Let er op dat alle planten de goede aarde hebben om in te groeien

Je kan de mooiste planten in de wereld in je tuin zetten, maar als deze niet in de goede aarde staan zal je er niet lang van kunnen genieten. Tuinaarde kopen kan online heel makkelijk. Het wordt dan gewoon naar het huis bezorgt. Je moet er wel opletten dat je dan de juiste tuinaarde kiest voor de type planten die je gaat gebruiken. Je kan op de website vrij makkelijk achterhalen wat voor een type planten de aarde voor bedoeld is. Als je ervoor zorgt dat je al de tips volgt die we hier hebben besproken zal je er een tuin aan overhouden waar je nog lang van kan genieten. Snel aan de slag dus!