Thuis winkel
Image default
Aanbiedingen

Zet de lading van jouw aanhangwagen goed vast

De lading van jouw aanhangwagen is van jou. Het is de bedoeling dat de lading tijdens het rijden dus ook op jouw aanhangwagen blijft liggen en niet wegwaait. Door de lading vast te zetten of af te dekken, verklein je de kans op het verliezen van jouw lading. Het is tegenwoordig zelfs verplicht om jouw lading af te dekken of vast te zetten. Het is belangrijk voor jouw eigen veiligheid. Jij kunt een ongeluk veroorzaken wanneer jij je lading verliest. De bestuurder achter jou kan het zicht verliezen door een afgewaaid onderdeel van een aanhangwagen. Dit wil jij toch niet op jou geweten hebben? Lees snel verder en ontdek hoe jij je lading kunt vastzetten of afdekken. 

 

Afdeknet 

Een afdeknet over jouw aanhanger is verplicht bij het vervoeren van een losse lading. Bij een losse lading kan je denken aan oud papier, stenen, tuinafval enzovoort. Deze lading is niet vast te zetten met spanbanden. Indien de lading niet kan worden vastgezet met een spanband, dan is een afdeknet verplicht. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog uitzonderingen. Als jij zand vervoert op een aanhanger, dan heb je te maken met een uitzondering. Bij het vervoeren van los zand, is een afdeknet alleen niet voldoende. Bij het vervoeren van zand dien je gebruik te maken van gaasdoek of vlakzeil. Twijfel jij of de lading die jij vervoert los is? Gebruik dan voor alle zekerheid een afdeknet. Denk aan jouw eigen veiligheid en de veiligheid van je omgeving.

 

Spanbanden 

De spanband is een onmisbaar item voor het vastzetten van jouw lading. De spanbanden worden over de lading heen gespannen. Op deze manier wordt de lading was gezet en treden er geen verschuivingen meer op. De spanbanden worden onder andere gebruikt bij het vervoeren van een motor naar een prachtige omgeving of het vervoeren van een kast tijdens de verbouwing. Hoe dan ook, de spanbanden van Aanhangwagendirect zijn handige accessoires voor jouw aanhangwagen.

 

Bevestigingsmateriaal 

Allemaal leuk en aardig het afdeknet en de spanbanden. Maar het vastzetten is het belangrijkste. Een los afdeknet over de aanhangwagen heeft namelijk ook geen zin. De meeste aanhangwagens hebben de nodige bevestigingspunten voor jou wel in huis. Indien je extra bevestigingsmateriaal nodig bent, dan is dat ook verkrijgbaar bij Aanhangwagendirect.nl. Zorg dat de lading goed vast zit. Denk aan de veiligheid van jezelf en jouw omgeving.

 

https://www.aanhangwagendirect.nl/