Thuis winkel
Image default
Bedrijven

Wanddecoraties van hout

Hout, het meest veelzijdige stukje design. Als je een houten element in je huis wilt maar je door de bomen het bos niet meer ziet, heb je misschien iets aan de onderstaande tips.

Houten wanddecoratie

Hout is tijdloos en het past overal. Het geeft je huis een warme en natuurlijke uitstraling. Je kunt bijvoorbeeld wat extra sfeer toevoegen door een houten wanddecoratie op te hangen. Er zijn decoraties met een houten randje, zoals een spiegel of fotolijst. Je kunt natuurlijk ook uitpakken met een kunstwerk dat gemaakt is van hout, bijvoorbeeld een wereldkaart of een ontwerp met bloemen. Als je creatief bent is het ook leuk om dit zelf te maken. In de bouwmarkt vind je verschillende soorten planken waar je mee aan de slag kunt.

Houten accessoires

Hout is niet alleen mooi op de muur, maar bijvoorbeeld ook op tafel. Kies bijvoorbeeld voor een houten fruitschaal of dienblad. Maar wat dacht je van een houten paraplubak, kapstok of lamp? Je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat in houtdesign. Als je voor meerdere houten elementen gaat, is het wel goed om te kijken of deze items ook matchen met elkaar en met de houten wanddecoratie. Als je gaat voor een donkerhouten element, is het mooi als de andere items ook donkerder zijn.

Houten huis

Durf je risico te nemen? Dan kun je helemaal uitpakken met hout. In plaats van houten wanddecoratie kun je ook gaan voor een volledig houten muur. De ouderwetse schrootjes zijn namelijk in een nieuw jasje gestoken, want smalle houten plankjes zijn tegenwoordig helemaal in. Ook een houten vloer of een vloer met houtdesign past helemaal in de huidige woontrends. Denk bijvoorbeeld aan een visgraatvloer. Vergeet ook het plafond niet. Als je een karakteristieke woning hebt met een houten plafond of houten balken, is het zonde om deze weg te halen puur omdat het niet hip zou zijn.

https://wandpanelenhout.nl/houten-wanddecoratie/