Thuis winkel
Image default
Dieren

Het milieuvriendelijke hondenvoer dat u aan het dieet van uw huisdier moet toevoegen

Honden zijn de beste vriend van de mens, en dat is omdat ze ook onze grootste vriend zijn als het gaat om het groen houden van de planeet. Huisdieren kunnen de koolstofuitstoot helpen verminderen door onnodige hulpbronnen te vermijden en te kiezen voor milieuvriendelijke alternatieven. Naarmate de menselijke bevolking blijft groeien, groeit ook het aantal huisdieren dat we als gezelschapsdier houden. Wereldwijd zijn er meer dan 200 miljoen honden als huisdier – een cijfer dat in slechts twee decennia bijna is verdubbeld. Hoewel veel van deze honden kleiner zijn geworden door kruisingen, betekent dit dat eigenaren een grotere verantwoordelijkheid dan ooit hebben om ervoor te zorgen dat hun harige vrienden een duurzaam leven leiden. Gelukkig zijn er tal van manieren om van uw pup een milieubewuste strijder te maken zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit of het gemak. Lees verder voor enkele nuttige tips over hoe u de volgende milieuvriendelijke hondenvoeding zoals Orijen Puppy in het dieet van uw huisdier kunt opnemen:

 

Eiwitrijk voedsel

Als u eiwitrijk voer voor uw hond kiest, wilt u waar mogelijk biologische, niet genetisch gemodificeerde en plaatselijk geproduceerde ingrediënten gebruiken. Dit vergroot de kans dat uw hond de voedingsstoffen in het voer opneemt zonder negatieve bijwerkingen te ondervinden. Eiwitrijk hondenvoer is ook zeer geschikt voor oudere honden, puppy’s en drachtige honden, omdat het belangrijk is voor de ontwikkeling van het immuunsysteem en de groei. Sommige eiwitrijke hondenvoeders bevatten ingrediënten die afkomstig zijn van dieren die niet op humane wijze worden behandeld, dus het is belangrijk om goed onderzoek te doen. Enkele eiwitrijke hondenvoeders zijn: – Kikkererwten – Kikkererwten zijn een van de beste bronnen van plantaardige eiwitten en vezels. Ze zitten ook vol met ijzer, foliumzuur, en vitamine B1, B2, B6, en E. – Linzen – Linzen zijn een geweldige bron van ijzer en vezels, en ze zijn ook laag in vet. – Erwten – Erwten zitten vol met B-vitamines, vezels, eiwitten en mineralen. Ze hebben ook ontstekingsremmende eigenschappen.

 

Bonen en peulvruchten

Als de voeding van uw hond veel bonen en peulvruchten bevat, zoals zwarte bonen, marinebonen en pintobonen, dan krijgt uw hond veel eiwitten en vezels binnen. Bonen zitten ook boordevol vitaminen, mineralen en antioxidanten die een gezond immuunsysteem en cardiovasculair systeem bevorderen. Sommige bonen zijn echter beter voor honden dan andere. Zwarte bonen bevatten bijvoorbeeld veel anthocyaan, dat giftig kan zijn voor honden. Hoewel bonen geweldig zijn voor mensen, zijn ze niet zo ideaal voor honden. Enkele goede bonenkeuzes voor uw hond zijn: – Zwarte bonen – Zwarte bonen zijn een geweldige bron van vezels en eiwitten, en ze zitten ook vol met vitaminen en mineralen zoals ijzer, foliumzuur, en magnesium. – Marinebonen – Marinebonen zitten vol met vezels en eiwitten. Ze bevatten ook B-vitamines en mineralen zoals ijzer, magnesium en zink. – Pinto bonen – Pinto bonen bevatten veel vezels en eiwitten. Ze zijn ook rijk aan mineralen zoals ijzer, zink en mangaan.

 

Groenten en fruit

Hondeneigenaren vergeten vaak dat honden net als mensen omnivoren zijn. Dit betekent dat ze ook fruit en groenten in hun dieet nodig hebben om aan hun voedingsbehoeften te voldoen. Groenten en fruit zijn geweldige bronnen van vezels, vitaminen en mineralen zoals ijzer, calcium, zink en vitamine C. Veel groenten en fruit bevatten ook veel antioxidanten die het immuunsysteem van een hond kunnen helpen stimuleren en een gezond hart en een gezonde huid kunnen bevorderen. Enkele fruitsoorten en groenten die zeer geschikt zijn voor honden zijn: – Appels – Appels zijn rijk aan vezels, vitaminen en antioxidanten zoals quercetine en catechol die de gezondheid van het hart bevorderen. Ze bevatten ook pectine, een type vezel dat kan helpen het cholesterolgehalte te verlagen. – Broccoli – Broccoli is een uitstekende bron van vitaminen en mineralen, en het bevat ook veel vezels. Het bevat ook sulforafaan, een antioxidant die kan helpen kanker te voorkomen en het risico op hartaandoeningen te verminderen. – Wortelen – Wortelen bevatten veel vezels en vitaminen zoals bètacaroteen, vitamine A en vitamine K. – Spinazie – Spinazie is een geweldige bron van vitaminen, mineralen en antioxidanten. Het bevat ook veel vezels en eiwitten, waardoor het een evenwichtige voeding voor honden is.

 

Droogvoer rijk aan Omega 3 en 6 vetzuren

Droogvoer voor honden bevat meestal veel omega 6-vetzuren. Hoewel dit gunstig is in kleine hoeveelheden, kunnen Omega 6 vetzuren schadelijk zijn in grote hoeveelheden. In feite kan een teveel aan Omega 6 leiden tot ontstekingen in het lichaam. Tot overmaat van ramp bevat droog hondenvoer erg weinig Omega 3. Omega 3 vetzuren hebben bewezen voordelen voor het immuunsysteem en het cardiovasculaire systeem. Ze kunnen ook allergieën, gewrichtspijn en zwaarlijvigheid helpen voorkomen. Om droog hondenvoer gezonder te maken, is het belangrijk om droogvoer te zoeken dat rijk is aan Omega 3 en 6 vetzuren. Dit soort voer kan duurder zijn dan normaal droogvoer, maar het is het zeker waard. Sommige droge hondenvoeders die rijk zijn aan Omega 3 en 6 vetzuren zijn onder andere: – Blue Buffalo Wilderness Grain-Free – Dit droog hondenvoer is rijk aan vezels en eiwitten met beperkte koolhydraten. Het bevat ook veel vitaminen en mineralen. – Wellness Grain-Free Salmon – Dit droogvoer voor honden is rijk aan vezels en eiwitten met weinig koolhydraten. Het is ook rijk aan zink en vitaminen.

 

Conclusie.

Het is belangrijk om hondenvoer te kiezen dat vezel- en eiwitrijk is om uw hond alle voedingsstoffen te geven die hij nodig heeft. Fruit en groenten zijn ook belangrijk voor de voeding van uw hond, vooral als u droogvoer geeft. Houd in gedachten dat honden baat kunnen hebben bij een verscheidenheid aan voedingsmiddelen, dus het is niet nodig om ze alleen milieuvriendelijk hondenvoer te geven. Zolang u oplet wat u uw pup te eten geeft, kan hij genieten van een uitgebalanceerd dieet dat rijk is aan vezels, vitaminen en eiwitten.

https://www.petfooddiscount.nl/content/ecostyle-hondenvoer