Thuis winkel
Image default
Aanbiedingen

Een veilige werkomgeving met behulp van bouwhekken

Wanneer je aan het werk bent op de bouw, staat veiligheid ten aller tijden voorop. Bouwplaatsen worden beveiligd met bouwhekken om ongelukken en diefstal te voorkomen. Deze bouwhekken worden om het bouwplaats geplaatst om toegang aan niet-bevoegde mensen te weigeren. In deze blog zullen we de voordelen van bouwhekken bespreken.

 

Het moet volgens de wet

Het is wettelijk verplicht om een bouwplek af te zetten met behulp van bouwhekken. Bouwplaatsen zijn gevaarlijk voor onbevoegden, met bouwhekken voorkom je onnodige ongelukken. Op een bouwplaats is materiaal en gereedschap aanwezig wat gevaarlijk kan zijn voor mensen die niet weten hoe ze ermee om moeten gaan. Daarnaast kan het materiaal en gereedschap gestolen worden. In het geval dat de bouwplaats niet goed is afgeschermd, kunnen er ongelukkige situaties ontstaan waar u niet verzekerd voor bent. Dit wilt u het liefst voorkomen.  

 

Bescherm het terrein

Op een bouwplaats ligt het materiaal en gereedschap wat gebruikt wordt op de werkvloer. Het materiaal en gereedschap wat in de bouw gebruikt is duur en soms moeilijk te verkrijgen en daardoor wilt u diefstal voorkomen.  Zonder bouwhekken kunnen onbevoegde mensen het terrein betreden. Hoewel het stelen van gereedschap tegenwoordig nauwelijks gebeurt, wilt u verleiding voorkomen. Zorg er daarom voor dat u altijd bouwhekken om uw bouwplaats zet en deze ook goed afsluit. U kunt er ook voor kiezen om de bouwplaats extra te beveiligen door een alarm op de bouwhekken te instaleren.

 

Investering voor de toekomst

Bouwhekken aanschaffen kan een aankoop zijn voor zowel korte als lange termijn. In het geval dat u bijvoorbeeld maar 1 project heeft waar u de bouwhekken voor nodig hebt, kunt u het best bouwhekken huren. Heeft u continu projecten waar u bouwhekken voor nodig hebt, dan is het aanschaffen van bouwhekken een goede investering voor de toekomst. Het constant blijven huren van bouwhekken zijn onnodige kosten die u makkelijk kunt voorkomen door bouwhekken aan te schaffen. Heeft u de bouwhekken tijdelijk niet nodig? Dan kunt u deze ook verhuren aan evenementen die deze nodig heeft, denk bijvoorbeeld aan een festival of een evenement in de stad.

 

https://www.bouwhekkennederland.nl/