Thuis winkel
Image default
Bedrijven

Wat is de waarde van mijn huis?

Wat is de waarde van mijn huis?

Het vergt veel tijd, kennis en onderzoek: de waarde van een huis berekenen. De waarde van een huis heeft veel factoren waar allemaal rekening mee gehouden moet worden. De ene factor kan heel gunstig zijn voor de waarde van uw huis en de andere factor kan de waarde zwaar drukken. Het is dan ook niet gek dat veel mensen hun huis laten taxeren voordat ze hun huis willen verkopen. Het is namelijk niet makkelijk om zelf de waarde van uw huis te berekenen, want u ziet zelf misschien iets over het hoofd wat de waarde heel erg kan veranderen. Hieronder staat de uitleg over hoe de waarde van uw huis wordt berekend.

Locatie 

Veel van de waarde wordt bepaald door de locatie van uw huis. De locatie kan honderdduizenden schelen in de koopsom. Een huis in Amsterdam is natuurlijk veel meer waard dan in een huis in een klein dorp. De locatie bepaalt of er veel vraag is naar uw huis en hoe de markt zich ontwikkeld. Veel mensen die een huis willen kopen kijken ook of er een supermarkt of een school in de buurt is. Dit soort voorzieningen zijn voor veel mensen belangrijk. 

Soort woning

Het type woning scheelt ook veel in de waarde van uw huis. Er zijn veel soorten woning zoals bungalows, rijtjeshuizen, twee-onder-één-kap en villa’s. De waarde wordt ook veel bepaald door het aantal meter oppervlakte van uw huis en de buitenruimte. Hoe groter uw huis, hoe hoger de waarde van uw huis. Daarnaast is een grote tuin, een nieuwe keuken, goed onderhoud en een groen energielabel een belangrijke factor voor sommige kopers. 

Onderzoek

U kunt ook de vraagprijs bepalen op basis van een onderzoek. Dan kijkt u naar de verkoopprijzen van soortgelijke huizen bij u in de buurt. U onderzoekt wat de waarde is van de huizen in uw omgeving en of uw huis minder of meer waard zal zijn door bijvoorbeeld een grotere tuin. U zou ook onderzoek moeten doen naar de markt en hoe het zich ontwikkelt. Misschien kunt u beter een jaartje wachten om uw huis te verkopen, omdat dan huizen meer waard zijn. Of misschien kunt u beter gelijk uw huis verkopen, omdat de markt gaat dalen. 

U kunt zich waarschijnlijk voorstellen dat het niet gemakkelijk is om een correcte waarde te berekenen voor uw huis. Het vergt veel tijd, kennis en moeite. U kunt hiervoor experts inschakelen om de meest reële waarde te berekenen

https://denationalevastgoedportefeuille.nl/wat-is-mijn-huis-waard/