Thuis winkel
Image default
Woningen

Jouw woning energievriendelijker maken

Veel huizen in ons land zijn al wat ouder. Dat geeft een woning karakter maar het zorgt ook voor een behoorlijk aantal ongemakken. Een van de grootste ongemakken is nog altijd dat het in een dergelijk huis behoorlijk kan tochten. Tocht is onaangenaam en daarnaast zorgt het voor een onnodig hoog energieverbruik. Wanneer jij gaat winkelen om jouw oude huis een upgrade te gaan geven zal je dat hoogstwaarschijnlijk doen bij een speciaalzaak zoals Deurklinkenshop.be. Het is goed om te weten dat je in dit geval meerdere aankopen kan doen waardoor jouw huis niet alleen veiliger maar ook nog eens energievriendelijker wordt. Hoe, dat gaan we je uitleggen.

Een open deur zorgt voor tocht

Je merkt het in de zomer, wanneer er meerdere ramen of deuren tegen elkaar open staan. Door het huis heen trekt een koude wind. Tocht is een belangrijke oorzaak van problemen. Denk daarbij aan een stijve nek maar ook aan schade in je huis. Een deur die zomaar dichtslaat kan heel vervelende gevolgen hebben. Zit er glas in een deur dan kan dit er uit vallen en stond er wat in de deuropening of nabij de deur dan krijgt dit eveneens een harde klap. Een open deur die tocht vangt voorkom je dan ook maar liever. Dat kan je doen door een deurdranger te plaatsen. Een deurdranger zal ervoor zorgen dat een deur niet zomaar open kan blijven staan. Daarnaast zorgt een dergelijke dranger ervoor dat een deur die open staat niet zomaar dicht kan slaan. Het wordt een stuk gemakkelijker op deze manier. Een huis dat wat ouder is knapt er gelijk enorm van op wanneer de tochtstroom beperkt wordt. Een huis met pubers wordt gelijk een stuk stiller.

Kou door de brievenbus

De brievenbus is eveneens een plek waar behoorlijk wat kou doorheen komt je huis binnen. Had je al een open verbinding met de gang en de voordeur dan herken je vast wel het geklepper van de brievenbus wanneer het waait. De brievenbus is dan ook een oorzaak van tocht in een wat ouder huis. Dat kan je op twee manieren stoppen. De eerste manier is de aanschaf van een brievenbus die naast de deur hangt. Dat is een keuze die veel wordt gemaakt door mensen die een nieuwe voordeur gaan kopen. Wanneer jouw voordeur wat verder van de openbare weg af ligt had je al een externe brievenbus.  De tweede manier is de aanschaf van een tochtstopper die je aan de binnenkant van jouw deur voor de brievenbus hangt. Op deze manier komt tocht van buitenaf niet meer binnen je huis in. Houd er hierbij rekening mee dat de borstel aan de binnenkant van je brievenbus op den duur zal gaan wijken doordat er nogal eens een krant of groot poststuk in de brievenbus blijft steken. Ben je bang dat dit gebeurt of ontvang je vaak brievenbuspakketjes, plaats dan een extra externe brievenbus bij je voordeur.