Thuis winkel
Image default
Bedrijven

Waarom een puzzel meenemen op vakantie?

Op Puzzelsite legpuzzels vind je een gigantisch aanbod met allerlei soorten puzzels. Iedereen heeft wel eens een puzzel gemaakt. Sommige mensen vinden het als ze volwassen zijn nog steeds geweldig, en ook kinderen vinden het vaak leuk. Bovendien leren kinderen veel van het maken van een puzzel. In deze blog kun je lezen over de voordelen van puzzelen en welke puzzels echte aanraders zijn om mee te nemen op vakantie. Lees snel verder voor meer info!

Wat zijn de voordelen van puzzelen?

Een Puzzel van 1500 stukjes relatiegeschenk is niet alleen een leuk cadeau voor je vriend of vriendin, maar het is ook nog eens een gezonde bezigheid. Puzzelen heeft veel voordelen, zo houdt het bijvoorbeeld je hersenen scherp. Demente mensen blijven bijvoorbeeld langer alert als ze vaak puzzelen. Kinderen die veel gepuzzeld hebben, hebben als volwassene vaak een hogere intelligentie dan gemiddeld.

Dopamine aanmaak

Wanneer je een Jan Van Haasteren puzzel maakt, komt er dopamine in je hersenen vrij. Dit is een gelukshormoon dat vrijkomt wanneer je een probleem oplost. Want wanneer je een puzzel maakt, ben je continue bezig met het oplossen van een probleem. Van elk stukje dat je aanlegt krijg je een klein geluksmoment en dat gaat de hele puzzel zo door. Voor kinderen is dat leuk, maar ook volwassenen kunnen er van genieten.

Goed voor je concentratie

Het maken van een Puzzel Ravensburger is goed voor je focus en je concentratie. Wanneer je puzzelt, moet je namelijk goed opletten en kijken waar het stukje thuishoort. Zonder concentratie gaat het je niet lukken om de puzzel op te lossen. Het voordeel van puzzelen is dat men er geconcentreerder van wordt. Dit is ook ideaal wanneer je een stressgevoel ervaart. Door te puzzelen kom je tot rust.

Ontwikkeling van ruimtelijk inzicht

Puzzelen ontwikkelt het ruimtelijk inzicht, vooral bij kinderen. Doordat ze steeds moeten kijken waar een stukje past krijgen ze steeds meer ervaring in het passen en meten van puzzelen. Als het kind vaker puzzelt krijgt hij meer oog voor moeilijkere puzzels en ontwikkelt hij zijn ruimtelijk inzicht.

Ontwikkeling van motoriek

Door te puzzelen oefen je ook je motoriek. Kinderen kunnen door middel van puzzelen oefenen hoe ze moeten oppakken en passen waardoor hun fijne motoriek steeds beter wordt. Aan het begin oefenen jonge kinderen met puzzels met grote stukken, maar naarmate ze beter worden in puzzelen kunnen ze ook complexere puzzels met kleine stukjes maken. Ook ouderen doen er goed aan te blijven puzzelen, want naarmate zij ouder worden wordt hun motoriek slechter. Door te puzzelen blijft de motoriek beter behouden.

Meer doorzettingsvermogen door puzzelen

Wist je dat puzzelen ook goed is voor je doorzettingsvermogen? Als je een moeilijke puzzel maakt heb je namelijk meer geduld en doorzettingsvermogen nodig om te puzzel af te kunnen maken. dit zijn twee eigenschappen waar je je hele leven wat aan hebt.

Ontspanning

Last, but not least; puzzelen helpt je om te ontspannen. Mensen die veel stress ervaren doen er goed aan om te puzzelen. Je hersenen komen tot rust wanneer je aan het puzzelen bent. Tijdens het puzzelen zijn je hersens gefocust op het puzzelen en vergeet je je andere zorgen.