Thuis winkel
Image default
Bedrijven

Vakantiegevoel in jouw tuin

Wat nu, als je eens een keertje niet op vakantie gaat? Dan kun je het vakantiegeld besteden aan jouw tuin. Ontzettend leuk is dat namelijk. Je kunt jouw tuin zo maken, zodat je een vakantiegevoel creëert in jouw eigen tuin. Op die manier hoef je eigenlijk nooit meer weg. Maar, hoe zorg je nu voor dat vakantiegevoel in jouw eigen tuin? Lees hier de tips.

Overkapping op maat en een jacuzzi!

Waar draait jouw vakantiegevoel om? Dat is namelijk de vraag die je eerst moet stellen. Wat zorgt ervoor dat jij een vakantiegevoel ervaart? Je kunt in een tuin wellicht niet alles realiseren, maar misschien wel iets.

Wil je warmte, tropische planten en de zee? Dan kun je de zee niet naar de tuin halen, maar je kunt er wel in de buurt komen. Wat dacht je van bijvoorbeeld een jacuzzi? Daarnaast zijn terrasheaters bij een overkapping op maat natuurlijk ook fijn. Met zo’n overkapping op maat, heb je ook wat minder last van de weersinvloeden. Zet er nog een paar mooie tropische planten bij en het feest is compleet.

Tropisch uitziende planten

Niet alle planten kunnen natuurlijk goed aarden in een Nederlandse tuin. Kies daarom voor planten die een tropische uitstraling hebben, maar ondertussen wel winterhard zijn. Welke planten zijn dit dan? Denk dan bijvoorbeeld aan de volgende planten:

  • Tafelblad
  • Palmlelie
  • Varens
  • Bamboe
  • Pijlriet

Gevoel van even weg uit de eigen omgeving

Gaat bij het bij jou om even uit jouw eigen omgeving te komen? Dan is vakantiegevoel in de tuin natuurlijk wat lastiger te krijgen. Toch is ook dan wel wat mogelijk. Maak bijvoorbeeld in tuin een klein buitenverblijf. Op die manier kun je ‘in de tuin logeren’.

Gaat het jou erom, om los te komen van de verplichtingen? Zorg ervoor (indien van toepassing) dat de kinderen bijvoorbeeld een weekendje ergens logeren. Pak vervolgens ook voor jezelf een weekendtas in en doe de deuren van het huis op slot. Ga vervolgens naar het buitenverblijf en blijf een weekend alleen in het buitenverblijf, de tuin of ga met de fiets of auto even op pad. Dit alles zonder in jouw eigen huis te zijn. Echt een aanrader, viva tuinesië!