Thuis winkel
Image default
Bedrijven

Wat te doen bij een overstroomde douche

Heb jij een overstroomde douche? Misschien is dit de eerste keer dat dit je overkomt. Of wellicht is het al vaker gebeurd. Hoe dan ook, je wil dit waarschijnlijk zo snel mogelijk oplossen. Hier wat tips om de overstroming in je douche zo snel mogelijk te verhelpen.

 

Tip 1. Zorg dat andere kamers niet blank komen te staan

Bij een overstroomde douche racen de gedachten waarschijnlijk door je hoofd. Wat is nu het belangrijkste om als eerste te doen? Een goede tip is om te voorkomen dat het waterschade aanricht in aangelegen ruimtes. Dit is het belangrijkste, mits de actieve aanvoer van water vanuit de bron in de badkamer gestopt is. Anders ben je namelijk aan het dweilen met de kraan open.

Je voorkomt effectief dat het water naar andere kamers overstroomt, door een drempel op te werpen tussen de douche en de aangelegen ruimtes. Leg bijvoorbeeld wat handdoeken neer die als drempel fungeren. Of wellicht heb je iets in huis dat minder waterdoorlatend is dan handdoeken – en daarmee nog beter als drempel fungeert.

Als je vervolgens nog wat andere zaken van stof overhebt die water kunnen absorberen, dan kan het aan te raden zijn die op de vloer te leggen in de aanliggende ruimtes. Op die manier zorg je ervoor dat het laminaat, parket of tapijt daar kromtrekt.

 

Tip 2. Richt je op de oorzaak

Als je douche overstroomt is het soms meteen duidelijk hoe dat komt: wellicht is er gewoon te veel haar in het afvoergoot terecht gekomen. Of als de wc het probleem is, dan komt dit wellicht gewoon doordat er te veel wc-papier in een keer doorheen geperst is. Het is hier duidelijk wat je dient te doen. De vraag is alleen hoe.

Bij andere situaties kan dit ingewikkelder zijn. Als er bijvoorbeeld water uit het plafond of uit de muur komt, dan kan het zijn dat er een leiding is gesprongen. Het kan echter ook zijn dat de bovenburen een lekkage hebben, die doorsijpelt naar jou. Het kan dus de moeite waard zijn om even aan te bellen bij je buren – of gewoon te bellen of te appen. Als je huurt, kan het ook handig zijn om in dit soort gevallen de verhuurder te contacten. En als je een koopwoning hebt, dan wil je wellicht de vereniging van eigenaren (VVE) contacten.

 

Tip. 3. Een douche drempel kan een hoop ellende voorkomen

Natuurlijk dient je eerste focus te liggen op het verhelpen van de meest acute problemen. Maar zodra deze verholpen zijn, kan het lonen om je te focussen op het voorkomen van een overstromingssituatie in de toekomst.

Een douche drempel is een handige manier om ervoor te zorgen dat een toekomstige overstroming in de douche de rest van de badkamer niet in beslag neemt. Naast de douche, kun je natuurlijk ook een drempel aanleggen richting de toegangsdeur van de badkamer.

https://waterkeringdouche.nl/