Thuis winkel
Image default
Bedrijven

Registreer jouw zakelijke ritten, volg jouw voertuigen en monitor het rijgedrag

Het beheer van een wagenpark kan veel tijd en energiekosten, daarnaast kunnen de administratieve kosten ook hoog oplopen. Ook zijn wagenparken niet altijd even milieuvriendelijk. Het is daarom goed om eens stil te staan bij de mogelijkheden van de hedendaagse technologieën die wagenparken verduurzamen en effectiever & efficiënter laten opereren. In dit blog gaan we in op het verduurzamen en effectiever & efficiënter laten opereren van een wagenpark door software.

De verschillende tools

Er zijn veel soorten fleet management software ontwikkelt die jou kunnen helpen bij het beheren van wagenparken. Deze tools helpen bij het creëren van overzicht, verhogen van de productiviteit, vergroten de veiligheid, verlagen de administratieve werkdruk en dragen bij aan het milieu. De meest bekende zijn:

–          GPS Auto Tracker

–          Rittenregistratie

–          Rijgedraganalyse

Deze softwarepakketten worden vaak in verschillende vormen aangeboden. Zo kun je vaak kiezen uit:

–          Eenmalige aanschaf voor een bepaalde periode

–          Leasepakketten

–          Abonnementen

GPS Auto Tracker

Een GPS is een systeem wat op basis van een netwerk aan satellieten die rondom de aarde circuleren, de positie van de GPS-tracker bepaald en doorgeeft aan de ontvanger. Een GPS Auto Tracker is een speciale GPS-tracker die je aan je auto koppelt. Speciale software maakt het mogelijk om de zender die gekoppeld is aan jouw voertuig altijd en overal live te volgen. Om deze reden is een GPS-tracker de uitkomst om mobiele kostbaarheden te kunnen volgen. Naast dat een GPS Auto Tracker auto’s bij een diefstal kan opsporen, kan het in combinatie met andere software ook bijdragen aan het minimaliseren van brandstofgebruik of het nauwkeurig monitoren van rijgedrag. En kan het ritten, routes en kilometers eenvoudig automatisch registeren.

Rittenregistratie

Rittenregistratie is niets minder dan het bijhouden van je gereden kilometers op de bijbehorende dag, tijd en bestemming. Door gebruik te maken van automatische rittenregistratie, door rittenregistratiesoftware, bespaar je als wagenpark eenvoudig op onnodige administratieve kosten. Daarnaast stelt het jou in staat te voldoen aan de eisen die de Belastingdienst aan de documentatie voor de verwerking van kilometervergoedingen stelt. Hiermee reduceer je de kans op naheffingen en boetes.

Wist je trouwens dat je de administratie van gereden ritten volgens de wet minstens zeven jaar moet bewaren?

Rijgedraganalyse

Een rijstijlanalyse-tool voorziet jou van informatie die je kunt inzetten om het rijgedrag van de chauffeurs te verbeteren. Rijgedrag heeft namelijk veel invloed op: brandstofkosten, duurzaamheid en CO2-uitstoot, onderhoudskosten, maar ook op ongelukken of schade. Door het rijgedag van chauffeurs bij te houden stimuleer je ze om veiliger te rijden. Dit leidt tot een kleinere kans op ongevallen en daarmee ook tot lagere verzekeringsuitgaven. Daarnaast leidt beter rijgedrag tot een goede doorstroom in het verkeer, wat op zijn beurt weer operationele- en onderhoudskosten vermindert.

Inzicht in het stationair gebruik van voertuigen zorgt ervoor dat CO2-uitstoot kan worden verlaagd, bandstof kan worden bespaard en een stukje natuur kan worden bespaard. Dit wil toch ieder wagenpark?!

Kortom, beter rijgedrag betekent een productiever wagenpark wat automatisch tot minder kosten leidt. Ook lopen chauffeurs nog eens minder kans op ongevallen!

‘๐—–๐—ผ๐—ฎ๐—ฐ๐—ต ook ๐—ท๐—ผ๐˜‚๐˜„๐—ฏ๐—ฒ๐˜€๐˜๐˜‚๐˜‚๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐˜๐—ผ๐˜๐—ฏ๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ด๐—ฒ๐—ฑ๐—ฟ๐—ฎ๐—ด!’

Al deze gegevens stellen jou in staat om de prestaties van bestuurders te analyseren en daarop belangrijke verbeteringen aan te brengen. Daarnaast ben je dankzij deze verschillende softwarepakketten beter uitgerust om doelstellingen te bereiken en zo een in een hoog tempo een in het algemeen productiever wagenpark te creëren met de mogelijkheid tot groei.

Een efficiënt wagenparkbeheer draagt bij aan:

  • Meer data in minder tijd: dankzij Rittenregistratiesoftware en GPS Auto Tracking Software kan snel en eenvoudig informatie worden doorgeven aan instanties als de Belastingdienst, onderhoudsgarages en verzekeringsmaatschappijen.
  • Een goed draaiende organisatie van de ritten: hierdoor heb je altijd overzicht welke auto’s er door wie wanneer gebruikt worden. Zo kunnen onderhoudsbeurten eenvoudig worden gepland en onnodig afgelegde kilometers beter inzichtelijk worden gemaakt.
  • Kostenbesparing door inzicht in rijgedag van chauffeurs: dit kan leiden tot minder brandstofkosten, minder onderhoudskosten, minder boetes, minder ongevallen en dus ook minder verzekeringskosten, maar ook tot meer efficiëntie en meer aandacht voor het milieu.

Maak jouw wagenpark vandaag nog efficiënter met vooruitstrevende fleetmanagementsoftware.

https://yeshugo.com/