Thuis winkel
Image default
Bedrijven

Hoe kies je het beddengoed voor de baby?

We weten dat zwangerschap een tijd van grote vreugde is voor het gezin. Daarom is het gebruikelijk dat ouders, grootouders en ooms de mooiste spullen kopen om de uitzet mee te maken.

Naast schoonheid zijn er echter nog andere punten waarmee bij kinderproducten rekening moet worden gehouden. Het juiste beddengoed voor de baby is er één van.

De verklaring is eenvoudig: de wieg is de plaats waar de baby het meest verblijft tijdens de eerste maanden. Sommigen slapen zelfs 15 tot 20 uur per dag. Daarom moeten de stoffen en de afwerking van de lakens goed worden gekozen om huidproblemen te voorkomen.

In dit artikel presenteren wij de belangrijkste criteria die je in acht moet nemen bij de keuze van het beddengoed voor jouw baby. Kijk hier eens naar!

Wat zijn de meest aanbevolen stoffen voor een baby lakentje

De stof van het baby beddengoed kan het welzijn van de baby beïnvloeden. Afhankelijk van de samenstelling kan het voordelen bieden of zelfs de veiligheid van het kind in gevaar brengen. Leer dus nu welke stoffen het meest worden aanbevolen door kinderartsen.

1. Katoen

Het katoenen baby laken wordt het meest gebruikt voor baby’s omdat het, naast duurzaam, zacht en ademend is. Bovendien is het de meest anti-allergische optie op de markt en kan de huid transpireren zonder het risico van uitslag.

Maar om deze voordelen te hebben, moet de samenstelling van de stof 100% katoen zijn. Maak de juiste keuze bij het kopen voor jouw baby.

2. Gemengde stof

Gemengde stof bedlinnen is gemaakt van 20% polyester en 80% katoen. Ze zijn goedkoper en meestal gemakkelijker te strijken.

De duurzaamheid is relatief, het hangt veel af van de gebruikte stoffen. Het nadeel is dat dit type stof warm kan worden en meer kans geeft op allergieën. Met andere woorden, als je het gaat gebruiken, moet je voorzichtig zijn.

3. Gebreide kleding met katoen

Gebreide stoffen met katoen zijn comfortabel en bieden elasticiteit die, voor veel moeders, helpt om baby comfortabel te maken tijdens het bewegen.

Zo kan de baby naar believen bewegen en spelen. Bovendien zijn ze resistent en gemakkelijk te wassen.