Thuis winkel
Image default
Woning en Tuin

Een hoekbank kopen doe je hier

Meer dan ooit brengen we veel tijd in ons eigen huis door vanwege de corona-crisis. Ons huis is noodgedwongen ook veranderd in een thuiswerkplek, een deeltijd school voor onze (klein)kinderen en een vervangende sportschool. Door alle stress die deze onzekere tijd met zich meebrengt, is ontspanning belangrijker dan ooit. En daarbij speelt de inrichting van ons huis dus ook een grotere rol dan ooit. Als u – net als veel mensen – overweegt om uw zithoek een upgrade te geven, denkt u dan ook eens aan het toevoegen van een hoekbank aan uw interieur.

Waarom overstappen op een hoekbank?

Op de eerste plaats oogt een hoekbank modern en uitnodigend. Het is een groot soort bank met minimaal vier zitplaatsen. Veel hoekbanken hebben de mogelijkheid om de bank met het gewenste aantal zitplaatsen uit te breiden, waardoor hij bij visite ruim genoeg is. Vaak combineren mensen een hoekbank met twee losse fauteuils. Behalve op momenten van bezoek is een hoekbank ook erg handig en comfortabel voor de avonden dat u alleen met uw gezin thuis bent. Er kunnen twee personen liggen op een hoekbank en als er nog een losse poef bij de bank wordt aangeschaft, kan dit aantal zelfs oplopen tot vier. Daarnaast is de hoekbank zowel geschikt voor wat kleinere kamers als juist voor grotere ruimtes, omdat u met een hoekbank de ruimte kunt indelen in verschillende functies.

Wat voor hoekbanken bestaan er allemaal?

Als u voor een hoekbank besluit te gaan, heeft u een grote keuze in kleuren en materialen, net als in maten zoals hierboven al werd aangestipt. Leer en suède blijven geliefd, maar ook stoffen banken zijn populair, waarbij u een uitgebreide keuze heeft uit dessins en materialen. Ribstof is bijvoorbeeld weer terug van weggeweest. Onderhoudsvriendelijkheid is natuurlijk ook belangrijk om bij stil te staan. Als u terugschrikt voor de vlekgevoeligheid van bijvoorbeeld suède, kunt u ook voor Alcantara kiezen. Dat heeft een vergelijkbare natuurlijke en zachte uitstraling, maar bestaat uit synthetische microvezels die snel en gemakkelijk te reinigen zijn.

Welke zekerheden biedt een hoekbank mij?

Als u een nieuwe hoekbank bij een betrouwbare winkel zoals PureWonen koopt, krijgt u vijf jaar garantie, dus dat is al een behoorlijke zekerheid. Daarnaast heeft u met een hoekbank de zekerheid dat uw zithoek weer bij de tijd is. En als u van afwisseling houdt, bieden veel hoekbanken de mogelijkheid om een extra hoezenset aan te schaffen in een ander dessin. Zo kunt u de bank bijvoorbeeld een zomerse en een winterse look geven. Al met al is het aanschaffen van een hoekbank een verstandige en modebewuste keuze, waar u en uw huisgenoten veel plezier en gemak van zullen ondervinden. Veel plezier met uitzoeken!

https://www.purewonen.nl/banken/hoekbanken/