Thuis winkel
Image default
Bedrijven

Bescherm je auto tijdens de winter!

De gure wintermaanden zijn in aantocht en brengen vaak slecht weer met zich mee. We kunnen ons verwachten aan bijtende koude, mist en hagel en regen. Hoewel je er misschien niet bij stilstaat, kan dit een serieuze impact hebben op je auto. Er zijn echter manieren om voorzorgen te nemen, zoals een autocover of een carport, om te voorkomen dat je auto moet lijden onder het weer! We zetten er hier een paar op een rijtje!

 

1. Investeer in een autocover.

Een autocover is een beschermende laag die je als een dekentje over je auto trekt en die je auto beschermd. In eerste instantie zorgt deze voor isolatie tegen de koude, waardoor bepaalde systemen in je auto niet onderkoeld raken. Ten tweede beschermt het ook essentiële bedrading, die anders met vocht in contact kan komen.

 

2. Plaats een carpoort.

Een andere manier om je auto te beschermen is door een glazen of polycarbonaat carport te bouwen, waar je je auto onder kan parkeren. Zo komt er geen regen, hagel of sneeuw op je auto, dat eventueel voor nadelen kan zorgen. Een bijkomend voordeel aan een carpoort is de auto ook niet vuil wordt omdat niet direct in contact komt met vuil.

 

3. probeer zout te vermijden!

Een van moeilijkste dingen om te ontwijken in de winter is zout. Het wordt immers gebruikt om de wegen berijdbaar te houden, aangezien het zout vaak een impact heeft op het ijs. Zout is echter bijtend, is kan veel stoffen beschadigen. Laat kinderen bijvoorbeeld niet met zoute schoenen zitten op leren zetels, want dit zal het interieur aantasten. Het heeft echter ook impact op andere delen van de auto, dus je doet een slimme zet door zout zo veel mogelijk te mijden tijdens die koude wintermaanden! Wanneer het echt niet anders kan, zorg dan dat je zo veel mogelijk zout verwijderd na het rijden!

 

https://valkveranda.nl/carport/