Thuis winkel
Image default
Woning en Tuin

3 handige goedkope keuken tips

Niet iedereen wil veel geld uitgeven aan een nieuwe keuken en het vinden van een mooie goedkope keuken is gelukkig al helemaal niet lastig meer. Als je denkt aan goedkoop dan denk je misschien aan gedateerd, gebruikt en ouderwets. Het is heel goed mogelijk dat dat je ervan weerhoudt om een nieuwe keuken aan te schaffen. Gelukkig kun je met een klein budget op verschillende manieren toch een schitterende keuken vinden, voor een gedeelte van de prijs. Hier vind je 3 manieren waarop een goedkope keuken zeker geen slechte keuken is.

Een goedkope keuken door (gedeeltelijk) te renoveren

Als je werkt met een strak budget, dan moet je je afvragen waar je wel en niet geld aan uit wilt geven. En een goede manier om dat te doen is door te renoveren wat gerenoveerd kan worden. Hoe zien je kastjes eruit met een likje verf, een nieuwe voorplaat en/of een nieuwe handel? Wat doet het vervangen van je aanrechtblad voor het uiterlijk van je huidige keuken?  Door geld te besparen met renoveren kun je meer uitgeven aan nieuwe apparaten die je echt gebruikt, zoals een nieuwe oven, een grote koelkast of een goede afwasmachine. En een goedkope gerenoveerde keuken is nog een goede keuze voor het milieu ook.

Soms vind je een tweedehands juweeltje

Nederland is een rijk land en dat betekent dat mensen soms keukens te koop zetten die nauwelijks zijn gebruikt. Deze zijn slechts enkele jaren oud en worden verkocht alleen omdat ze niet meer voldoen aan iemands smaak of behoeften. Vaak zijn dit mensen die een woning hebben gekocht, maar de keuken niet mooi vinden. Of mensen die alleen de laatste apparaten en mode willen volgen. Door online marktplaatsen goed in de gaten te houden vind je soms een goedkope keuken die nog vele jaren mee kan gaan. Vind je het niet erg als deze enigszins gebruikt is en kun je de goedkope keuken zelf ophalen, dan vind je online soms echt een schitterend koopje.

Een showroommodel

Veel keukenleveranciers bieden showroommodellen aan voor de helft van de prijs. Dit zijn keukens die opgesteld zijn geweest in de showrooms, maar die dus niet echt als keuken zijn gebruikt. Ze hebben mogelijk wat kleine beschadigingen en worden niet in de originele verpakking geleverd, maar als je daarmee kunt leven dan is dit echt een goede kans om een goedkope keuken te vinden die nagenoeg nieuw is. Ook hier moet je weer even wat geduld hebben en de verschillende leveranciers regelmatig langslopen, maar door voor een showroomkeuken te kiezen bespaar je vaak de helft van de prijs.

Goedkoop is een optie voor iedereen

Met de bovenstaande informatie kan iedereen een goedkope keuken aanschaffen die niets onderdoet aan een nieuwe en moderne keuken. Je moet er alleen een beetje creatief voor zijn en geluk- en geduld hebben. Zo kun jij ook een schitterende keuken aanschaffen, zelfs als je een beperkt budget hebt of om een andere reden geen fortuin wilt uitgeven.