Thuis winkel
Image default
Woningen

Welke salontafel past bij

Een salontafel is vaak het middelpunt van de woonkamer. Niet alleen dient het ter decoratie of om decoratie items op te zetten, ook heeft het een hele functionele rol. Als je lekker voor de tv zit terwijl je naar een film aan het kijken bent, kan het fijn zijn om languit te gaan liggen en de voeten op de salontafel te steunen. Echter kun je het ook gebruiken om drankjes en snacks op neer te zetten. Het is dus ook een heel veelzijdig meubelstuk. Bij elke woonkamer past weer een bepaald soort salontafel waarin we onderscheid kunnen maken. Denk aan vorm, bijvoorbeeld ronde of vierkante salontafels. Maar ook kan het materiaal van belang zijn, bijvoorbeeld eiken salontafels. Kortom zijn er vele soorten en maten!

Materialen

Over het algemeen zijn salontafels gemaakt van hout of glas. Houten salontafels geven de kamer een knusse en warme sfeer, denk hierbij aan eiken salontafels. Glazen salontafels ogen vaak toch wat luxer en ze zien er licht en luchtig uit. Ook metalen salontafels zijn in opkomst, welke ideaal passen in een industrieel interieur. 

Verschillende vormen en maten

In een klassiek interieur met zware, donkere meubels kan je bijvoorbeeld kiezen voor een grote, grove salontafel. Hier heb je uiteraard wel genoeg plek voor nodig. Heb je iets minder ruimte tot beschikking? Dan kan een kleinere en lichtere salontafel misschien beter voor geopteerd worden. Deze zijn vaak ook makkelijker te verplaatsen, waardoor de ruimte meteen een stuk veelzijdiger is. Je kunt ze namelijk niet alleen gebruiken als salontafel, maar ook als een bijzettafeltjes naast het bankstel, waardoor het een hele andere functie krijgt. Vorm kan ook een hele belangrijke rol spelen bij het kiezen van een salontafel. Een rechthoekige salontafels zijn perfect voor grote L-vormige banken. Als je een lange bank hebt maar liever geen salontafel met hoeken wilt, dan kan een ovale salontafel een goede optie zijn. Ronde salontafels zijn vaak meer geschikt voor kleinere banken. 

Extra opbergruimte?

Vaak bieden salontafels extra opbergruimte, wat natuurlijk altijd van pas komt, helemaal als je in een kleiner huis woont. Soms is het mogelijk om in de salontafel zelf spullen te bewaren. Het nadeel hierbij is dat je wel eerst de voorwerpen ervan af moet halen, wil je deze kunnen openen. Vaak is een plank onderaan de salontafel handiger, alleen kan dit wat rommelig ogen. Mocht dit niet bij jou passen, dan kan je kiezen voor een model met lades. Zo kun je toch alles netjes opbergen en kunnen bezoekers niet zien of het een rommeltje in de lade is. 

Nijhuismeubels.nl

Mocht je nu geïnteresseerd zijn in het vinden van een passende salontafel? Dan ben je bij Nijhuismeubels.nl aan het goede adres. Zij maken mooie, sfeervolle eiken tafels op maat, gewoon hier in Nederland in hun eigen meubelmakerij!