Thuis winkel
Image default
Woningen

Je eigen sfeer bepalen met verlichting

Iedereen heeft een eigen woonstijl. Of je nu houdt van een warme boho of beach vibe, of van klassieke of vintage meubels. We hebben allemaal onze eigen voorkeur voor een bepaalde bank of eettafel, maar de sfeerverlichting heeft vaak een plaatsje in ieder huishouden. Als je zelf meer fan bent van de bohemian stijl, dan is een rotan lamp de ideale aanwinst voor bijvoorbeeld boven salontafel in de woonkamer. Het is een echte sfeermaker met warme kleuren. Rotan is een natuurlijk materiaal, dus deze lamp zal ook in een huis met aardetinten goed tot zijn recht komen.

Verschillende stijlen

De sfeerverlichting in je huis hangt dus gedeeltelijk af van de lamp die je plaatst, maar dit hangt ook af van de sfeer die je probeert te creëren. Als je een stoere uitstraling wilt geven aan de woonkamer, dan kan de plafondlamp industrieel daar goed bij helpen. Kies je bij deze lamp dan voor spots, dan kan deze lamp ook worden ingezet als functionele verlichting en niet alleen als sfeerverlichting. Dat is natuurlijk ook een belangrijk aspect van de sfeerverlichting: waar moet sfeer worden gemaakt en waar is functionele verlichting nodig? Laat hier dus ook ruimte voor over of combineer dit bijvoorbeeld door middel van een dimmer.

Smart lampen

Een andere manier om functionele verlichting en sfeerverlichting te combineren is door smart lampen te gebruiken. Dit is eigenlijk een soort variant van de dimmer alleen dan iets meer uitgebreid. Deze lampen zijn op afstand uit en aan te zetten en in veel gevallen zijn deze van te kleur te veranderen. Hiermee kun je de lampen feller zetten om goed te kunnen zien, en de lampen zachter zetten om een gezellige sfeer te maken. Deze categorie lampen zijn vaak wel iets duurder en minder gericht op het decoratieve aspect van de lamp. Daarom moet je goed kijken naar de fitting van de smart lichtbron. In dat geval kan deze in een andere (wel decoratieve) lamp worden geplaatst.

Advies nodig

Weet je zelf niet zo goed wat voor een soort lamp je in huis wilt, of wil je een beetje advies over welke lamp welke sfeer uitstraalt? Neem dan gerust contact op via de website van lampentotaal.nl. Hier kunnen ze advies geven over kleuren, materialen, fittingen en nog veel meer. Je kunt ook langs in de winkel of in de showroom. Met het brede assortiment is de kans heel groot dat je de perfecte sfeerverlichting zult vinden.