Thuis winkel
Image default
Woning en Tuin

Poef met opbergruimte

Een poef met opbergruimte is ontzettend handig. Je kunt er allerlei dingen in opbergen, zoals papieren, pennen, handwerkspullen, oplaadapparatuur, etc. Voordat je besluit om zo’n poef aan te schaffen is het goed om te bekijken hoeveel opbergruimte je nodig hebt. Daar zijn de afmetingen van de poef op af te stemmen. Ook is het goed om vooraf te bedenken waar de opening van het opbergvak moet zitten. Bij de meeste poefs zit die aan de bovenzijde, maar er zijn ook exemplaren met laden of met een deurtje aan de zijkant. Er bestaat ook een model poef met een opbergvak, dat alleen geschikt is voor papieren.

Geschiedenis

Een poef met opbergruimte bestaat al vele jaren. Dit soort poefs is ontstaan in de jaren vijftig en zestig. Het was toen gebruikelijk dat men in de avonduren met allerlei activiteiten bezig was, omdat er nog nauwelijks televisiezenders waren. Er werd vooral veel gehandwerkt. De opbergruimte in de poefs werden daarop afgestemd, door plateaus met vakjes te maken waar knopen, klosjes garen, breinaalden en spelden en dergelijk in pasten. De holte in de poef was groot genoeg voor bollen wol en grote lappen. Het plateau paste daar bovenop en de vakken werden afgesloten door het deksel van de poef.

Vorm van de poef

De vorm van de poef heeft een grote invloed op de grootte van het opbergvak. Wie kiest voor een langwerpige poef zal zien dat de hele bovenzijde daarvan als deksel omhoog kan worden geklapt. Er ontstaat dan een fors opbergvak, dat groot genoeg is om er een deken of een aantal kussens in op te bergen. Een vierkante poef heeft vaak ook best een groot opbergvak. Dat is meestal een paar centimeter minder diep dan dat de poef hoog is. Door de rechthoekige vorm passen er veel spullen in het opbergvak. Bij de meeste ronde poefs is het opbergvak wat kleiner. Ronde vakken zijn vaak sowieso minder handig als opbergvak.

Kies de beste poef

Er zijn allerlei handige tools om online een poef met opbergruimte op maat te bestellen. Daarbij is het aantal filtermogelijkheden groot. Je kunt een selectie maken op basis van de lengte, breedte en hoogte, en op basis van de vorm van de poef. Ook zijn er filters om alleen de producten van bepaalde merken te selecteren. De uitstraling van de poef wordt bepaald met de filters voor kleur, stijl en het materiaal. Om er zeker van te zijn dat de opbergruimte groot genoeg is moet je een paar centimeters speling nemen bij het invoeren van de breedte, hoogte en lengte van de poef.

 

Kijk op Naduvi.nl voor de mooiste poefs.