Thuis winkel
Image default
Bedrijven

Tapijten kopen, design of goedkoper?

Als u niet zeker bent of u in design of een goedkoper tapijt wilt kopen, dan is het beste wat u als eerste kan doen het beste om te kijken naar wat voor soort budget u ervoor wilt uitgeven. Als uw budget niet heel erg hoog is dan is het wellicht voor u beter om een mooi tapijt te kopen bij een winkel als de Ikea. Als u meer interesse heeft in een duurder en eventueel luxer design tapijt kunt u hier ook voor kiezen. Design tapijten zijn vaak van hogere kwaliteit en zijn verkrijgbaar bij winkels als de koreman in Maastricht.  Wel moet u er rekening mee houden dat u hier het budget voor heeft, aangezien de prijs voor deze soort tapijten uiteraard een stuk hoger kan zijn.

Wat voor soorten tapijten zijn er?

In de tapijten wereld heb je verschillende soorten tapijten die ook vallen onder design tapijten maar tevens ook onder de goedkopere budget tapijten. Er zijn namelijk hoogpolige tapijten en laagpolige tapijten. Hoogpolige tapijten wilt zeggen dat de stof die erop gebruikt is meer naar boven steekt en toch wel een aantal centimeter uit kan steken. Het fijne hieraan is dat het vaak heel erg zacht is en zeker ook fijn is als je met blote voeten erop zit. Het nadeel van hoogpolig tapijt daarentegen is weer dat als u een hond of kat hebt, u de haren er wat lastig eraf kan krijgen. Als u dan ook daadwerkelijk een huisdier hebt is het misschien toch beter om te kijken voor een laagpolig tapijt, hierdoor krijgt u natuurlijk de honden en katten haren wat makkelijker er vanaf. Bij deze soorten tapijten is er ook genoeg keuze uit budget tapijten en designer tapijten.

Wat kost een design tapijt?

Omdat er bij design tapijten vaak gebruikt wordt gemaakt van duurzaam materiaal, is de prijs over het algemeen van zulke producten natuurlijk een stukje hoger. Voor een luxe design tapijt kunt u verwachten dat u ongeveer minimaal over de € 1.000 al zal spenderen. Al kan dit gauw zelfs oplopen tot € 5.000.

https://www.koremanmaastricht.nl/product-categorie/tapijten/high-design/