Thuis winkel
Image default
Winkelen

De uitvinding van de bikini

Heb je jezelf ooit afgevraagd waar de bikini eigenlijk vandaan komt? Eigenlijk is een bikini verder ontwikkelde badkleding die al eeuwen bestond. Vroeger was dit allemaal zeer simpel en bestond deze kleding uit een driekwart broek en een t-shirt. Kleding was toen der tijd alles behalve modegericht en dat bleef nog lang zo doorgaan tot de 19e eeuw. Toen werden er namelijk meer aandacht besteed aan de uitstraling van kleding en kwamen de nu legendarische mode ontwerpers op. Deze mode ontwerpers gingen zich bemoeien met de kleding.

Van badpak naar bikini

De grote modeontwerpers gingen zich eerst bezig houden met het ontwerpen van een badpak. Dit badpak werd gemaakt in verschillende kleuren en patronen zodat het een bijzondere uitstraling bleef hebben. Hier was veel ophef over en dat is logisch. Mensen waren toen der tijd dit helemaal niet gewend en wisten niet hoe ze erop moesten reageren. In de jaren 40 begonnen verschillende modehuizen te werken aan een prototype van de nu bekende bikini. Ook dit resulteerde in heel veel ophef en zelfs nog meer dan bij de badpakken. Aan het begin was er dus nauwelijks begrip voor de bikini en het duurde daardoor ook 15 tot 20 jaar voordat deze pas populair werden. 15 tot 20 jaar later zijn de bikini’s enorm populair en kunnen ze steeds vaker gevonden worden in kledingzaken.

Bikini tegenwoordig

Tegenwoordig is het eendelige badpak vervangen door een tweedelige bikini. Dat betekent echter niet dat badpakken niet meer worden verkocht, maar verkoopcijfers van bikini’s steken er duidelijk bovenuit. Hier moet wel bij verteld worden dat bikini’s die tegenwoordig worden geproduceerd steeds naakter zijn. Bij het dragen van deze sexy bikini wordt steeds een groter deel van het vrouwelijk lichaam zichtbaar. Mannen hebben hier absoluut geen probleem mee, maar sommige vrouwen hebben hier wel kritiek op en vinden dat het te ver gaat.

https://www.annavanrode.nl/beachwear/bikini/