Thuis winkel
Image default
Mode en Kleding

Labels maken bij Super Label Store

Kledinglabels. We zien ze overal! Shirts, broeken, onderbroeken, zwemkleding, handdoeken en ga zo maar door. Het punt wat hiermee wordt gemaakt is dat ze onmisbaar zijn voor de textielindustrie. Al voor meerdere deccennia worden labels gebruikt om een plethora aan informatie te vermelden over het textielproduct. Voor nu laten we de handdoeken en dergelijke even vallen en kijken we exclusief naar kleding. We nemen ook een kijkje naar Super Label Store. Een online winkel waar je zelf labels kunt ontwerpen en kan laten maken.

Waar worden labels voor gebruikt?

Ten eerste worden kledinglabels al jarenlang gebruikt om belangrijke informatie te delen met de gebruiker. Denk bijvoorbeeld aan hoe je het kledingstuk moet wassen, of je het wel of niet mag strijken of laten stomen en de soorten stof waar de kleding van gemaakt is. Het is namelijk erg belangrijk om bijvoorbeeld te weten of een shirt van katoen of nylon wordt gemaakt. Reden hiervoor is omdat sommigen wellicht allergisch kunnen zijn voor een bepaalde stof. Zo voorkomen ze dat ze allergische aanvallen krijgen.

 

Een ander voordeel, waar Super Label Store heel erg bij van pas komt, is het kenbaar maken van merkkleding. In de moderne tijd is merkkleding erg populair onder zowel jongeren als mensen van gemiddelde leeftijd. Omdat merkkleding vaak duur is worden er constant namaak producten geproduceerd. Om aan te kunnen tonen dat bepaalde kleding ook echt merkkleding is nemen kledingmerken bepaalde maatregelen zoals een speciaal label ontwerpen voor de kleding om te laten blijken dat deze echt is. Sommige super-deluxe kledingmerken zoals Gucci en Louis Vuitton leveren zelfs een certificaat van echtheid bij bepaalde producten. Bij merken als Tommy Hilfiger zal je dat echter niet tegenkomen.

Maataanduiding

Een laatste onderdeel van kledinglabels is wellicht ook het meest cruciale onderdeel. Het is namelijk erg belangrijk om in het kledingstuk te vermelden welke maat dat het is. Het is natuurlijk vanzelfsprekend waarom. Een XL-lichaam past niet in een M-shirt. Via Super Label Store is het uiteraard mogelijk om dit samen met de andere informatie op een label te verwerken, maar het is ook veelvoorkomend dat de kledingmaat op een apart label wordt gezet.