Thuis winkel
Image default
Winkelen

Alles over Afterpay

Voor wie wel eens online een aankoop doet, weet waarschijnlijk ook dat je de mogelijkheid hebt om je bestelling pas achteraf te betalen. Deze betaalmethode, die ook wel Afterpay wordt genoemd, is een methode waarbij je als consument na het ontvangen van je product 14 dagen de tijd hebt om deze te betalen. Zo kun je dus eerst rustig kijken of het product je bevalt en in het geval van kleding of schoenen of het wel of niet past en fijn zit. Blijkt dat dit niet het geval is, dan kun je het eenvoudig weer retourneren en hoef je de rekening niet te betalen. Wel kan het zijn dat er retourkosten worden gerekend. Deze dien je dan uiteraard wel zelf te voldoen.

 

Wat is Afterpay?

De werking van Afterpay is eigenlijk heel eenvoudig. Je plaatst een bestelling, kiest voor Afterpay en de rest gaan vanzelf. Je bestelling wordt netjes bij je geleverd en vervolgens heb jij 14 dagen de tijd om deze te voldoen. Blijkt dat je product toch niet naar wens is, dan zit je niet met het feit dat je moet wachten op je geld. Je stuurt het retour en de rekening komt (deels) te vervallen. Ontzettend handig, vind je niet? Het is dus ook niet gek dat veel consumenten bewust op zoek gaan naar Afterpay winkels, zodat je de bestelling niet vooraf hoeven te betalen.

 

Verschillende winkels

Wanneer je wilt weten welke Afterpay winkels er allemaal zijn, kun je online eenvoudig een overzicht krijgen met de winkels waarbij je de mogelijkheid hebt om achteraf te betalen. Voor veel consumenten is dit namelijk een belangrijk punt. Vooral bij een wat onbekende webshop, vinden mensen het vaak wel prettig dat ze eerst zeker weten dat ze hun producten ontvangen, voordat ze overgaan tot betaling. Het is daarom dus ook vooral voor relatief nieuwe webshops vaak van essentieel belang om deze mogelijkheid van betalen aan te bieden. Doe je dit niet, dan kan het zijn dat mensen hierdoor afhaken en je een klant kwijtraakt. Ook zorgt het voor een stuk extra vertrouwen bij de consument.