Thuis winkel
Image default
Aanbiedingen

Alles wat je moet weten over EPDM-dakbedekking

Als je huiseigenaar bent, is de kans groot dat je nog nooit van EPDM dakbedekking hebt gehoord. Als je echter in de markt bent voor een nieuw dak, is het belangrijk om al je opties te leren kennen voordat je een beslissing neemt. EPDM dakbedekking is een populaire keuze voor veel huiseigenaren omdat het duurzaam, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden is. In deze blogpost bespreken we alles wat je moet weten over EPDM dakbedekking, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen of het al dan niet geschikt is voor jouw huis.

Wat is EPDM dakbedekking?

EPDM staat voor ethyleenpropyleendieenmonomeer. Het is een synthetisch rubberen materiaal dat al meer dan 50 jaar wordt gebruikt in dakbedekkingstoepassingen. EPDM daken zijn vaak zwart van kleur, maar ze kunnen ook wit of grijs zijn. Ze zijn verkrijgbaar in zowel plaat- als vloeibare vorm, en ze kunnen rechtstreeks op de dakbedekking worden aangebracht of over een bestaande laag asfalt shingles.

Voordelen van EPDM daken

Een van de grootste voordelen van EPDM dakbedekking is de duurzaamheid. EPDM daken kunnen bij goed onderhoud wel 30 jaar meegaan. Ze zijn ook bestand tegen brand, wind, hagel en UV-stralen. Een ander voordeel van EPDM daken is dat ze gemakkelijk te installeren en te repareren zijn. Als je een EPDM dak hebt dat lekt, hoef je alleen maar de plek op te lappen met een nieuw stuk EPDM materiaal en het af te dichten met plakband of kit. Eén nadeel is dat EPDM-daken gevoelig kunnen zijn voor perforaties en scheuren, vooral als ze niet correct zijn geïnstalleerd. Een ander nadeel is dat zwarte EPDM daken warmte van de zon kunnen absorberen, waardoor je huis in de zomermaanden onaangenaam warm kan worden. Als je EPDM goed legt, heb je hier geen last van.

EPDM bij jou thuis?

EPDM-Tigt dakbedekking is een populaire keuze voor veel huiseigenaren omdat het duurzaam is, lang meegaat, en gemakkelijk te onderhouden. Er zijn echter ook enkele nadelen die je moet overwegen voordat je beslist of een EPDM dak geschikt is voor jouw huis. Als je vragen hebt of een EPDM-dak al dan niet geschikt is voor jouw huis, neem dan contact op met ons kantoor en we helpen je graag bij het nemen van een beslissing.