Thuis winkel
Image default
Energie

Hoe kun je het beste zakelijke energiecontract uitkiezen?

Ben je van plan om binnenkort een nieuw bedrijfspand te betrekken? Of ben je aan het kijken naar de mogelijkheden om jouw huidige bedrijfspand te verduurzamen? In beide gevallen is het aan te raden om héél kritisch naar jouw zakelijke energiecontract te kijken.

Hierbij speelt niet alleen het tarief een belangrijke rol. Nee, voor elk bedrijf is het eigenlijk ook van belang om zo duurzaam mogelijk te handelen. Hiermee straal je immers ook naar de buitenwereld – klanten & leveranciers – uit dat je begaan met het milieu bent. Maar, hoe kun je nou het beste zakelijke energiecontract uitkiezen? Kun je bijvoorbeeld het beste voor een contract bij Energiedirect.nl kiezen of beter voor een contract bij één van de andere energieleveranciers?

Tip 1: kijk naar het totaalplaatje

Zoals hierboven al gesteld; het is aan te raden om je pijlen niet alleen maar op de kosten te richten. Lage kosten zijn ideaal, maar je wilt uiteraard ook duurzaam ondernemen. Om dat mogelijk te maken, is het bijvoorbeeld noodzakelijk om te kiezen voor groene stroom. Dit kan mogelijk iets duurder dan grijze stroom zijn, maar je straalt hiermee wel het juiste uit!

Tip 2: kijk naar een energiecollectief

Is jouw bedrijfspand op een industrieterrein gevestigd? Dan kun je mogelijk de handen in een slaan met de ondernemers die ook een bedrijfspand op dit bedrijventerrein hebben. Als jullie je gezamenlijk bij een energiecollectief aanmelden, kan dit mogelijk voor een nóg lager tarief zorgen.

Tip 3: kijk heel goed naar de behoeften

Tot slot is het advies om heel goed naar jouw behoeften te kijken. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan laadpalen bij jouw bedrijfspand? Of heb je mogelijk behoefte aan zonnepanelen op het dak van jouw bedrijfspand? Je kunt echt alle kanten op, dus zet je behoeften eerst goed op een rijtje. Vervolgens kun je een gerichte vergelijking maken.

PS. begeleid je een buitenlands bedrijf bij het betrekken van een bedrijfspand in ons land? Ook voor deze bedrijven is het – dankzij Compare Energy – mogelijk om het beste zakelijke energiecontract uit te kiezen. Uiteraard kun je hen daar ook een handje bij helpen!