Thuis winkel
Image default
Bedrijven

De populaire kleding van de zusjes Reinders

Voor veel modebewuste kledingdesigners is het een absolute droom om door te breken met een eigen kledingmerk. Je moet jaren van tegenslagen ondergaan om uiteindelijk succes te behalen. Heb je het gevoel dat je wilt opgeven, lees dit dan eerst. Het kan je namelijk wel degelijk lukken! Neem een voorbeeld aan Marie en Julie Reinders, een tweeling uit hartje Zandvoort die met hun kledinglijn Reinders de hele wereld overgaan. Waar het voor de dames ook ooit als verre droom begon, wordt hun eigen kleding ondertussen gedragen door nationale én internationale topmodellen.

 

 

Geschiedenis

Je zou kunnen zeggen dat de zusjes opgegroeid zijn met mode. Toen ze beide nog erg jong waren deden ze al actief modellenwerk. Hoewel ze er nooit carrière uit hebben kunnen maken, mede door hun lengte, zijn ze toch altijd bezig gebleven in de industrie. Op school hebben beide vrouwen de opleiding detailhandel gevolgd. Daar waren ze blijkbaar zo goed in dat ze benaderd werden door de Dennis van Horn, beter bekend als de eigenaar van het populaire merk Airforce. Hij was zo laaiend enthousiast over het werk van de twee dat hij ze een voorstel deed: het beginnen van een compleet nieuw kledingmerk. Zo werd Reinders dus geboren. Het betekent veel voor de familie Reinders dat de achternaam ook daadwerkelijk de naam van het merk is geworden. Vader en moeder zijn apetrots.

 

Zelf ontwerpen

De stijl van de kleding van Reinders zou het beste omgeschreven kunnen worden als baggy en minimalistisch. Zij zijn ervan overtuigd dat dit hun doelgroep het beste aanspreekt. En de kleding? Die ontwerpen ze helemaal zelf. Eerder gaven de zusjes Reinders al eens aan dat ze vaak botsen met nieuwe ideeën. Marie komt dan met iets dat Julie helemaal niets vind. Ze houden dan een soort wedstrijdje met elkaar. Beide ontwerpen worden uitgewerkt een verkocht. Aan de hand van het aantal verkopen wordt dan beslist wie het onderlinge ‘wedstrijdje’ gewonnen heeft. Het verkopen is meestal geen probleem, aangezien Reinders bij bijna 200 verschillende winkels in Nederland verkrijgbaar is. Je zult er de komende jaren dus vast nog wel eens van horen.  

 

https://konceptstore.nl/collections/reinders