Thuis winkel
Image default
Bedrijven

Wat zijn de voordelen van werkkleding?

Er zijn goede redenen waarom een ​​werknemer het gebruik van werkkleding op de werkplek verplicht. In feite is dit een manier om productiever en efficiënter te worden op de werkvloer. Je moet met bepaalde overwegingen de juiste kledingvoorschriften ontwikkelen voor werknemers in je magazijn-, industriële- en productieposities. Afhankelijk van het type onderneming, is de dresscode bijvoorbeeld van belang bij taken, waarbij fysieke arbeid is vereist of wanneer er in een gevaarlijke omgeving wordt gewerkt. Werknemers hebben comfortabele kleding nodig die hen niet alleen in staat stelt hun taken efficiënt uit te voeren, maar ook beschermt tegen gevaren. Tegelijkertijd moeten ze er ook professioneel uitzien voor collega’s, klanten en bezoekers. Daarnaast zijn werknemers gemakkelijk te identificeren met betrekking tot hun professionele niveaus. Zo onderscheid je in een oogopslag verschillende teams van elkaar. Dit creëert eenheid. Je bedrijfscode bevordert het teamgevoel van werkgevers en niemand hoeft zich buitengesloten te voelen.

Het juiste imago

Afgezien van de noodzaak om uniformen te gebruiken, hebben je werknemers kleding nodig die netjes, schoon en goed onderhouden is. Het belangrijkste is het logo, of afbeeldingen die merken kunnen zijn van je bedrijfsnaam, plus de kleuren. Het moet professioneel zijn en een goed imago voor je bedrijf vormen. Je doel is om samenhang met collega’s op te bouwen in instellingen die klanten hosten

Kies geschikte werkkleding

Overweeg geschikte kleding voor mensen die werkzaam zijn in een industriële, productie-, magazijn-, constructie- of vakhandel omgeving. Ideeën zijn onder meer casual, comfortabele kleding of werkkleding die geschikt is om mee te werken op de werkplek. Houd er rekening mee dat de instelling veiligheidsuitrusting vereist. Zo zal het voor sommigen nodig zijn een veiligheidsbril, een helm en schoenen met stalen neuzen te dragen. Dit zal anders zijn bij degenen die op kantoor werken of op andere afdelingen, zoals catering. In dit geval wil je niet alleen dat je werknemers en netjes en professioneel bijlopen, maar de kleding moet ook passen bij het imago van het bedrijf. Het helpt bij het vaststellen van het bedrijfsmerk en ethos bij het personeel, verhoogt de productiviteit, versterkt de teameenheid, vergroot de trots die een werknemer voelt door verbonden te zijn aan het bedrijf. Hierdoor vergroot het bovendien het verantwoordelijkheidsgevoel.

Discrimineer niet

Het wordt aanbevolen te voorkomen dat je je op discriminerend gebied gaat begeven, bijvoorbeeld het maken van beleid dat alleen vrouwen treft, of een bepaalde religie – zoals geen make-up of het afdwingen van rokken of hoge hakken voor vrouwen. Het is belangrijk dat je input van je werknemers in acht neemt, wanneer je een uniform kiest. Je kunt dit doen door verschillende opties te bieden en ervoor te zorgen dat het uniform stijlvol is, alle lichaamstypes flatteert en comfortabel is.

Het verhoogt productiviteit

Als het tijd is om je productiviteit te verhogen, dan heb je een geschikt uniform nodig. Onderzoeken tonen aan dat het dragen van specifieke werkkleding, vooral formele kleding, een positieve mentale impact heeft op de productiviteit van een individu. Bepaalde kleding heeft een symbolische betekenis voor mensen. Zo zorgt het dragen van een overhemd en stropdas ervoor dat mensen zich klaar voelen voor het werk. Een groep werknemers die bedrijfsuniformen draagt, zal zich onderdeel van hetzelfde team voelen en zich op het werk concentreren. Bovendien geeft het een gevoel van trots, verantwoordelijkheid en wordt het imago van het bedrijf duidelijker. Ze voelen zich een team en beseffen hun afhankelijkheid van de bedrijfsdoelstelling. Betrek je personeel bij het kiezen van werkkleding, maar vergeet niet om hun veiligheid voorop te zetten bij het kiezen van een uniform.

 Benieuwd naar het aanbod van werkkleding van CDM Bedrijfskleding? Bezoek dan onze website. 

https://www.cdm-bedrijfskleding.nl/