Thuis winkel
Image default
Bedrijven

Wat is een keto-dieet precies en wat zijn de voordelen hiervan? Je leest het hier!

We hebben het de afgelopen vaker steeds vaker gehoord; het keto-dieet of keto-recepten. Maar war is het nu precies? Het ketogeen dieet is een koolhydraatarm dieet. Met dit dieet consumeer je tot maar 50 gram koolhydraten per dag. Meestal verbrandt je lichaam eerst koolhydraten, wat de gemakkelijkste manier is. Op het keto-dieet zitten te weinig koolhydraten, waardoor je lichaam ervoor kiest om vet te verbranden. Wanneer je lichaam vet verbrandt, produceert het bepaalde zuren: ketonen. Vandaar de term “ketogeen dieet”. Nu zul je wellicht denken, waarom zou iemand een ketogeen dieet gaan volgen? Want wat zijn nu precies de voordelen van zo’n dieet? Dat lees je hieronder!

Lichamelijke voordelen

Er is de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar wat nu precies de voordelen zijn van een ketogeen dieet. Onder een ketogeen dieet kun je een voedingsschema koolhydraatarm volgen. Bij een voedingsschema koolhydraatarm eet je dus niet meer dan 50 gram koolhydraten per dag. Er zijn ook soorten voedingsschema koolhydraatarm die minder gram koolhydraten per dag toelaten. Onderzoek toont aan dat het ketogeen dieet een effectieve methode is om af te vallen. Bij de meeste diëten krijg je honger, maar daar hoef je je bij een ketogeen dieet geen zorgen over te maken. Dit komt doordat je minder koolhydraten eet, waardoor je bloedsuikerspiegel stabieler is en je minder snel honger hebt. Bovendien eet je meer eiwitten op een ketogeen dieet, waardoor je langer een vol gevoel hebt. Hierdoor is het keto dieet makkelijker vol te houden dan een caloriearm dieet. Daarnaast zijn er steeds meer keto dieetproducten te koop ter ondersteuning van je dieet. Zo kun je op een veilige manier diëten zonder voedingsstoffen mis te lopen!

Is het voor jou geschikt?

Het keto-dieet is voor de meeste mensen veilig, maar helaas niet voor iedereen. Zo is een ketogeen dieet niet geschikt voor zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en mensen met nierproblemen. Natuurlijk moet je je lichaam ook de tijd geven om aan het dieet te wennen, zeker als je voorheen wel veel koolhydraten at. In het begin kun je je namelijk wat zwakker voelen of je maag kan geïrriteerd raken. Daarom helpt het om het langzaam op te bouwen en steeds minder koolhydraten te eten. Succes!

https://voedingschema.nl/koolhydraatarm-voedingsschema/