Thuis winkel
Image default
Bedrijven

Verwarmingsmodelijkheden buiten de verwarming

Het is fijn om het lekker warm te hebben in huis, maar die verwarming of beter gezegd de gasrekening trekt onze bankrekening ook leeg. Dit kan natuurlijk niet meer, het is dus tijd om naar andere alternatieven te gaan kijken om ons huis te verwarmen.

Pellet kachel

Kachels maken gebruik van hout om te branden en verbrand hout stoot fijnstof uit. Een pellet kachel is beoordeeld als CO2 neutraal. Dit wil zeggen dat de CO2 dat een pellet kachel uitstaat minder is dan de CO2 die de levende boom heeft opgehaald uit de natuur. Dit wil dus zeggen het is niet schadelijker voor de natuur, maar het is nog altijd niet de meest duurzame oplossing. Een pellet kachel is wel heel gezellig en kan een hele woning verwarmen afhankelijk van het type.

Airco kopen

Een airco kopen samen met zonnepanelen is een van de meest duurzame oplossingen. Met een airco en zonnepanelen wek jij je eigen stroom op en met een zuinige airco behoud je de temperatuur in een ruimte of je gehele woning constant.

Er zijn verschillende soorten airco’s namelijk:

–          Multi unit airco Dit type heeft één unit aan de buitenkant van het huis en meerdere units aan de binnenkant, zo kun je meerdere ruimtes in één keer verwarmen of afkoelen.

–          Mobiele airco Een mobiele airco is een apparaat op wieltjes dat je in een ruimte kunt neerzetten zo kun je dus ook meerdere ruimtes koelen/verwarmen maar niet tegelijk.

–          Single unit airco Deze worden vaak gebruikt in kantoorruimtes of de slaapkamer, hierbij is er één binnen unit en één buiten unit. Het werkt dus slechts in één ruimte.

Zonneboiler

We hebben het al gehad over zonnepanelen, maar wat dacht je van een zonneboiler? Dit werkt eigenlijk als een boiler maar het water wordt verwarmd door de zon, zo kun je alsnog een verwarming gebruiken op de zonneboiler maar je kun ook lekker een bad nemen. Een duurzame manier van warmte verkrijgen.

Goede isolatie

Een goede isolatie is ook erg belangrijk als je geld wilt besparen en de warmte wilt vasthouden. Controleer het dak en de ramen om te kijken waar jij kunt verduurzamen.

https://www.kieskeurig.nl/airco