Thuis winkel
Image default
Bedrijven

Waarom een eiken eettafel een must is in iedere woning!

Ben je je huidige eettafel zat? Of ga je de keuken verbouwen en hoort daar ook nieuw meubilair bij? In dit artikel vertellen we je alles over het meest gebruikte materiaal voor een eettafel eiken. Deze tafels zijn namelijk al jaren een razend populair materiaal bij meubelmakers en erg geliefd bij interieur liefhebbers. Eikenhout is namelijk niet alleen een super sterk en hard materiaal, maar is ook gemakkelijk te bewerken. 

Combineer verschillende stijlen

Hoewel een eettafel van eikenhout vaak gezien wordt als klassiek, kun je met eikenhout alle kanten op. Heb je een grote eetkamer? Ga dan bijvoorbeeld voor een boomstamtafel voor een landelijk gevoel. Heb je juist weinig ruimte maar wil je toch 4 a 5 mensen kwijt? Dan is een strakke, ovale eiken tafel juist een betere optie. Wil je graag een industriële look creëren? Ga dan voor een eiken houtentafel met een staal onderstel en kies voor het materiaal van je bank steigerhout

Het behandelen van eiken tafels 

De beste manier om je eiken eettafel te behandelen is met olie. Ga je een nieuwe tafel aanschaffen, dan kun je ook altijd vragen of de meubelmaker dit voor je wilt doen. In de meeste gevallen is de tafel waarschijnlijk al behandeld met een olie. Ga je voor een onbewerkte eiken eettafel, dan is het verstandig om eerst een laag olie aan te brengen op het hout. Een olie glanst niet en zal ook niet diep in het hout trekken. Voor de beste bescherming van je tafel breng je na de eerste laag olie ook nog een hardwax olie aan. Zo maken vlekken geen kans om in het hout te trekken en heb je zo goed als geen onderhoud aan je tafel!

De kracht van eikenhout

Het grote voordeel van eikenhout is dat ze eigenlijk in elk interieur passen en zorgen voor een warme en luxe uitstraling. Naast een robuuste uitstraling, geeft eiken ook een verfijnde en moderne uitstraling dankzij de lichte kleur. Maar één van de belangrijkste punten voor het aanschaffen van een eikenhouten tafel is toch wel de hoogwaardige kwaliteit en de duurzaamheid. Eiken is een hard houtsoort en zelfs met een paar vlekken of krassen blijven deze tafels prachtig. De kleur van het hout wordt met de jaren eigenlijk alleen nog maar mooier. Dus ben je opzoek naar een bijzondere tafel die een levenlang mee gaat? Ga dan voor eiken!