Thuis winkel
Image default
Bedrijven

Hoe selecteer ik een goede rietdekker?

Rieten daken zijn nog steeds een lust voor het oog! Tenminste als ze goed onderhouden zijn. Omdat een rieten dak laten maken of laten onderhouden een zaak van vertrouwen is, kan het kiezen van een rietdekker die bij u past best lastig zijn. Zo kunt u met vragen rondlopen als: hoe herken ik een goed rietdekkersbedrijf en wat zijn de kosten voor het inhuren van een ervaren rietdekker? In dit artikel ga ik u daar alle antwoorden op geven.

 

De kosten Bent u benieuwd naar wat het inhuren van een kwalitatief en betrouwbaar rietdekkersbedrijf u gaat kosten? De prijzen die rietdekkersbedrijven rekenen verschillen enorm. Om u toch een richtlijn te geven, heb ik een gemiddelde gemaakt van de prijzen. De prijzen zijn inclusief materiaal, loon en btw. Voor een rieten dak moet u denken aan € 90 – € 110 per m2. Voor nokvorsten liggen de prijzen tussen de € 90 – € 110 per meter. Onderhoudscontract Als u zo lang mogelijk uw rieten dak in de beste conditie wilt houden zonder er zelf naar om te kijken is het handig een onderhoudscontract af te sluiten. Rietdekkersbedrijven bieden zulke onderhoudscontracten aan. Er zijn verschillende onderhoudspakketten waarbij u in overleg met het rietdekkersbedrijf het onderhoud kiest dat het beste aansluit bij uw rieten dak. Het onderhoud bestaat vaak uit maatwerk waardoor voor veel onderhoudscontracten geen vaste prijs gehanteerd kan worden. Voor de eventuele mogelijkheden en de daarbij behorende kosten kunt u het beste informeren bij uw gekozen rietdekkersbedrijf.

 

Hoe zit het met de inzetbaarheid van rietdekkers? Vroeger waren rietdekkers in de winter niet beschikbaar omdat ze vroeger vooral langs de oevers van de Hollandse wateren te vinden waren. Tegenwoordig richten andere bedrijven zich op het kappen van riet waardoor rietdekkersbedrijven het hele jaar door inzetbaar zijn. Met uitzondering van twee momenten: als het regent of vriest. Een professioneel rietdekkersbedrijf

Het is verstandig om te kijken of het rietdekkersbedrijf dat u op het oog hebt is aangesloten bij de Vakfederatie Rietdekkers. Is het rietdekkersbedrijf hierbij aangesloten dan kunt u ervan uitgaan dat het riet van goede kwaliteit is en dat het rietdekkersbedrijf personeel in dienst heeft dat beschikt over het diploma rietdekken.

https://www.rietwerk.nl