Thuis winkel
Image default
Bedrijven

De voordelen van raamfolie

Raamfolie is erg populair. Dat is niet voor niets, het brengt namelijk veel voordelen met zich mee. De belangrijkste voordelen van raamfolie zet ik voor je op een rijtje.

Privacy

Raamfolie helpt mee aan je privacy. Wanneer je ergens woont waar constant mensen langs je huis heen lopen kan dat vervelend zijn. Die mensen kunnen zo bij jou naar binnen kijken. Dat helpt natuurlijk niet mee bij je privacy. Ribo Raamfolie helpt je hierbij. Door dit aan te brengen op je raam kunnen mensen niet meer naar binnen kijken

Energiebesparend

Aangezien de energieprijzen ongekend hoog zijn en alleen nog maar stijgen zou het fijn zijn als je wat energie kunt besparen. Ook hier helpt raamfolie je mee. Je bespaart er namelijk veel energie mee, tot wel 77% toegenomen warmte wordt verminderd. Naast dat zorgt het ook voor UV en CO2 vermindering. Een duurzame keuze dus. Verwarming en airconditioning in een woning of bedrijf hebben een grote invloed op de uitgaven. Warmte van de zon kan de warmtelast van een gebouw met 60% verhogen. Goed idee om te kiezen voor raamfolie tegen zon. 3M Solar Control Raamfolie vermindert de warmtewinst met 77%. Hierdoor hoef je minder airco, verwarming, verlichting te gebruiken. Door minder te gebruiken bespaar je automatisch geld.

Raamfolie is niet duur

Raamfolie is relatief goedkoop. Dit is wel afhankelijk van het design van de folie. Een makkelijk design op een standaard rol kost het minste geld. Maar zelfs als je een mooie design raamfolie op maat laat maken, blijft het een bijzonder goedkope raamdecoratie. Maatwerk is vooral handig als je ramen een bijzondere vorm hebben of wat breder zijn dan normaal. Maar ook als je gewoon geen zin hebt om het heel precies bij te snijden, is raamfolie op maat erg handig.