Thuis winkel
Image default
Bedrijven

Architectuur in Nijmegen

Architectuur is de kunst en wetenschap van het ontwerpen van de gebouwde omgeving; inclusief steden, gebouwen, woningen, interieurs, landschappen, meubelen of objecten. Als u zelf opzoek bent naar een architect Nijmegen, kunt u op verschillende plekken terecht, er is een groot aanbod in architecten!

 

Bijzonderste gebouwen ter wereld

Er zijn op de wereld heel veel verschillende gebouwen te vinden. Er zijn hele moderne huizen te vinden, maar ook hele aparte huizen. Er is een top 10 gemaakt van bijzonderste huizen in de wereld. Het eerste gebouw is het Dancing House in Praag, dit is een gebouw dat een man en een vrouw moet voorstellen, die samen dansen. Ze noemen het gebouw ook wel ‘Fred en Ginger’. Het tweede bijzondere gebouw is het Guggenheim Museum in Bilbao. Het gebouw bestaat uit heel veel verschillende vormen die zijn samengevoegd. Het huis is net als het Dancing House ontworpen door Frank Gehry.

 

Een ander gebouw dat erg bijzonder is, is het National Stadium in Beijing. Dit stadion is gebouwd in 2008 voor de Olympische Spelen. Het lijkt op een heel groot vogelnest en heeft een lengte van 330 meter, breedte van 220 meter en heeft maar liefst 355 miljoen euro gekost! Het laatste gebouw dat der spraken komt is de Coin Building in Abu Dhabi. Dit is een gebouw dat eruitziet als een munt. Het gebouw heeft in totaal 20 liften, hotel, suites en restaurants. Het is een echte must om ernaartoe te gaan als je ooit in deze stad bent!

 

Architectuur

Het is goed te zien dat in elk gebouw heel erg veel creativiteit te vinden is. Het is dus noodzakelijk om creatief te zijn als je ooit zelf de opleiding architectuur wilt gaan doen! Maar een ding is zeker, je kan er veel mee bereiken! Dus ben vooral niet bang om deze uitdaging aan te gaan. Mocht het nou echt niks voor jou zijn kun je altijd nog een andere opleiding kiezen.

https://www.ihcarchitects.com/architect-nijmegen/