Thuis winkel
Image default
Verbouwen

Installatie tips voor visgraat vloeren

Van alle beschikbare vloer opties heeft Herringbone-vloeren een uniek patroon. Het is niet te vergeten dat dit product ook op grote schaal beschikbaar is in zowel lokale als online markten zoals Afium.nl. Deze vloer zal een uitzonderlijke schoonheid aan de kamer geven wanneer correct geïnstalleerd. Het opvallende patroon maakt je kamer mooier en waardevoller. Een onjuiste installatie leidt echter tot een onbevredigend uiterlijk. U moet dus de basisprocedures leren voor het installeren van dit type vloer.

Nivellering van de ondervloer is verplicht

Een van de belangrijkste tips voor het leggen van vloer visgraat is het egaliseren van de ondervloer. De reden is dat de blokken van deze vloer minder goed in staat zijn om richels en dalen te overbruggen in vergelijking met een plankenvloer. Zonder egalisatie van de ondervloer zal een probleem optreden zoals het opkomen van de hoeken van de blokken en golvingen. Het is essentieel om wat tijd te besteden aan het voorbereiden van de ondervloer. De meest aanbevolen afwijking is 3 mm onder een gebied van 2 meter.

Lay-out vestiging

De volgende belangrijke tip bij het leggen van visgraat vloeren is het bepalen van de indeling. Het zou het beste zijn als u bepaalt waar de centrale V zal zijn. Dit eersteklas patroon moet worden uitgelijnd met de belangrijkste gezichtslijn. Dus, waar moet het zijn? De meest aanbevolen plaats is de centrale toegangsdeur naar een kamer. Huiseigenaren kunnen het V-hoofdpatroon op elke locatie leggen, afhankelijk van hun huis indeling, dus u moet niet overhaast beslissen.

Kamer markering en -meting

Vervolgens moet u de kamer markeren en meten voordat u begint. Deze procedure is noodzakelijk omdat het het resultaat zou bepalen. Het meten en markeren van de ruimte is echter afhankelijk van de staat van de ruimte. Het is perfect als u een eenvoudige kamer heeft, omdat deze het minst moeilijk te meten en te markeren is. In geval van moeilijkheden is het inhuren van een professionele installateur een oplossing.

Kleurvariatie krijgen door planken te mengen

Een andere tip voor het installeren van visgraat vloeren is om kleurvariatie te krijgen. Dit kan worden gedaan door planken te mixen en matchen om een ​​spectaculaire opstelling van verschillende visuele effecten van die planken te krijgen. In dit geval moet u meerdere pakken planken kopen die mogelijk meer kosten. Het goede is dat de kamer aantrekkelijker wordt door een mooie kleurvariatie van de vloer.