Thuis winkel
Image default
Woning en Tuin

Winst maken na het opknappen van je woning?

Veel particulieren willen graag een pand kopen om het compleet te verbouwen en het weer te verkopen om hier winst uit te halen. Wil je dit gaan doen dan begint het natuurlijk al met investeren in de aankoop van een woning, en vervolgens ook de verbouwing hiervan. Je doel is om natuurlijk de verbouwingskosten eruit te halen en ook nog eens een percentage winst te maken. Je woning heeft als het goed is een meerwaarde gekregen na de verbouwing. Het is belangrijk dat je je van tevoren goed verdiept in de woningmarkt en dat je een geschikt pand op de juiste plek koopt. 

Voordat je besluit om een pand te gaan kopen om het te verbouwen en daarna weer te verkopen is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van alle ontwikkelingen in de woningmarkt. Als iemand anders een compleet gerenoveerd pand wil gaan kopen kan het zijn dat deze persoon hier heel anders naar kijkt dan hoe jij dat bijvoorbeeld doet wat betreft verbouwingsdetails. Het is dus van essentieel belang dat je je heel goed voorbereid hoe je de verbouwing neutraal maar zo goed mogelijk laat uitvoeren. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld van tevoren een marktonderzoek naar doen. Richt je onderzoek op wat mensen zoal zoeken in een gerenoveerde woning. Een makelaar of ontwikkelaar kan je hierbij helpen. Deze partijen hebben hier al veel ervaring in en kunnen je helpen om de juiste keuzes te maken wat betreft de verbouwing. 

De verkoop

De overdrachtsbelasting die is ingegaan op 1 januari 2021 speelt hierbij een rol. Als jij na deze datum een pand hebt gekocht of gaat kopen krijg je een eenmalig vrijstelling van de overdrachtsbelasting bij de aankoop van het pand. Is dit je eerste pand en ben je onder de 35 jaar dan scheelt dit je dus veel kosten. Je maakt en winst op de verbouwing en het scheelt je kosten wat betreft de overdrachtsbelasting. 

Na dat je je pand compleet hebt verbouwd ga je waarschijnlijk een makelaar inschakelen die het pand voor je kan gaan verkopen. Een makelaar zal bij je langskomen en de nieuwe waarde in laten schatten door middel van een taxateur. Vervolgens zal je pand op Funda en op andere sites terechtkomen. Via deze weg heb je veel bereikbaarheid wat betreft potentiele kopers, maar het kost je ook geld. Wil je nog meer kosten gaan besparen dan is er ook nog de optie om het zelf zonder tussenkomst van een makelaar te gaan verkopen aan bijvoorbeeld een vastgoedinvesteerder of belegger. Als je gaat verkopen aan één van deze partijen zitten hier uiteraard voordelen aan. Eén voordeel hiervan is dat er dus geen makelaar bij betrokken is. Doordat er geen makelaar bij betrokken is heb je direct contact met de aankopende partij en krijg je vrijwel direct een bod op je pand. Dit bespaart je kosten het traject zal veel sneller en soepeler verlopen. Er zijn ook geen onzekerheden over een financieringsvoorbehoud en de gemaakte notariskosten zijn voor de aankopende partij. 

Mijn pand is verhuurd? 

Het kan natuurlijk zijn dat je je pand eerst hebt verbouwd en het vervolgens bent gaan verhuren. Nu wil je het om een tal van redenen toch gaan verkopen. Wil je je verhuurde pand verkopen aan een particulier dan is dit vaak lastig. Meestal is een particulier opzoek naar een woning om zelf in te wonen.  En jij als verhuurder kan huurders er niet zomaar uitzetten. Een vastgoedontwikkelaar is juist wel geïnteresseerd in verhuurde woningen en nemen graag de huurders met contracten over.  

DamBorg is de partij die jou kan helpen bij de verkoop van je pand. Ze zijn een vastgoedinvesteerder die interesse heeft in beleggingspanden. Door hun expertise bieden ze een marktconforme prijs en kun je een professionele service verwachten.