Thuis winkel
Image default
Woningen

Hoe kies je de juiste tegels voor je woonkamer?

Woonkamer tegels zijn een betaalbare manier om stijl en klasse aan je huis toe te voegen, maar ze kunnen best lastig zijn om te kiezen. Er zijn zoveel verschillende stijlen en maten beschikbaar dat het moeilijk kan zijn om erachter te komen welke het beste bij je behoeften passen.

Zorg voor een mooie uitstraling

Het is belangrijk om te zorgen voor een goede uitstraling. Je wilt er zeker van zijn dat de tegels in je woonkamer passen bij de inrichting van je huis. Als je een modern huis hebt, wil je misschien tegels die in lijn zijn met dit thema. Als je een meer traditioneel huis hebt, kun je het beste kiezen voor traditioneel ogende tegels. Je moet ook overwegen hoe goed elk type tegel past bij de rest van je huis. Je moet rekening houden met je meubels, verf kleuren en patronen op gordijnen of andere decoratieve elementen. De juiste combinatie van al deze elementen zorgt voor een uitnodigende sfeer.

Kies de juiste maat

Om de juiste maat tegels te kiezen, moet je eerst de afmetingen van je vloer opmeten. De hoeveelheid beschikbare ruimte is van invloed op het type tegel dat je kiest en hoeveel het kost. Houd ten tweede rekening met de stijl van je woonkamer. Bij een formele en traditionele woonkamer kun je het beste kiezen voor kleinere tegels. Je kunt deze gemakkelijk in rijen leggen en rangschikken. Voor casual woonkamers met moderne meubels worden grotere tegels aanbevolen.

Vind de perfecte kleur

De juiste tegel kleur kan de uitstraling van je kamer maken of breken. Het is belangrijk om een ​​tint te kiezen die past bij de rest van je inrichting, zoals je meubels en muren. Als je het simpel wilt houden, kies dan voor tinten die geassocieerd worden met natuurlijke materialen zoals hout, steen en aardetinten. Als je donkere houten vloeren hebt, overweeg dan om lichtgrijs of wit in tegels te gebruiken. Dergelijke kleuren reflecteren meer licht dan donkere.

Kies het beste materiaal

Bij het kiezen van tegels voor je woonkamer is het belangrijk om rekening te houden met het materiaal van elke tegel. Tegels kunnen worden gemaakt van een aantal materialen, waaronder keramiek, porselein en glas, maar ook van natuursteen zoals marmer of graniet. Keramiek is verreweg de meest populaire keuze voor woonkamers omdat het betaalbaar en duurzaam is, maar er toch mooi uitziet. Porseleinen tegels zijn duurder dan keramiek, maar zijn kwetsbaarder en vereisen meer zorg bij het schoonmaken. Glazen tegels zijn ook populair in woonkamers omdat ze prachtig zijn. Toch kosten zijn deze over het algemeen duurder.