Thuis winkel
Image default
Woningen

Natuurlijke of synthetische Scandinavische bedden?

Tegenwoordig zijn er zowel synthetische als natuurlijke opties beschikbaar voor producten. Dit geldt ook voor Scandinavische bedden. Synthetische materialen zijn meestal lager geprijsd dan natuurlijke, omdat ze geen oogst en verwerking van hulpbronnen nodig hebben. Sommige mensen maken zich zorgen over het milieu of ze geven gewoon de voorkeur aan het uiterlijk van natuurlijke materialen. Keuzes hebben is altijd een goede zaak.

Scandinavische bedden van natuurlijke materialen

Omdat de Scandinaviërs bekend staan ​​om hun liefde voor de natuur, is het geen verrassing dat veel van deze bedden, waaronder die van Avek Fier, maken van natuurlijke materialen zoals hout, riet of leer. De hoofd- en voetborden zijn vaak heel eenvoudig van ontwerp. Over het algemeen is het een dun stuk hout of een frame met een dunne mat erop. De Scandinavische esthetiek heeft alles te maken met het minimaal houden van dingen, maar dat betekent niet dat deze bedden er niet fraai uitzien. Sterker nog, ze zijn vaak de blikvanger van de hele kamer. Deze bedden worden vaak recht tegen de muur geplaatst (en soms evenwijdig aan de muur), wat ze een intiem en knus gevoel geeft. Bedden in Scandinavische stijl zijn ook meestal vrij laag bij de grond. Dit kan oncomfortabel kan zijn als je ’s ochtends uit bed komt, maar het is geweldig als je wilt gaan zitten tijdens het doen van wat activiteiten.

Scandinavische bedden met synthetische materialen

Het is waar dat bedframes meestal van hout zijn gemaakt, maar met de toenemende populariteit van modern Scandinavisch design, worden ze nu ook gemaakt van synthetische materialen zoals spaanplaat en multiplex. Hoewel het moeilijk is om de aantrekkingskracht van natuurlijk hardhout te evenaren, zijn er enkele goede redenen waarom veel ontwerpers de voorkeur geven aan door de mens gemaakte materialen. Het meest voor de hand liggende voordeel van dergelijke bedframes is dat ze extreem licht zijn. Dit betekent dat je ze gemakkelijk in een kamer kunt verplaatsen of zelfs uit elkaar kunt halen en weer in elkaar kunt zetten in een andere configuratie. Gecombineerd met hun betaalbaarheid en eenvoud, zorgt het feit dat je de verschillende componenten van je bed kunt verwisselen om bij je inrichting te passen, voor veel flexibiliteit in hoe je je slaapkamer gebruikt. Synthetische materialen betekenen ook dat je bed ongelooflijk stevig zal zijn, wat in de loop van de tijd minder problemen oplevert. De strakke oppervlakken zorgen er ook voor dat je wegkomt met een minimale hoeveelheid extra decoratie. Eenvoudige poten en bekleding zijn voldoende, omdat er geen extra versiering nodig is om af te leiden van je bedframe zelf. Het gebruik van synthetische materialen heeft ook een milieuvoordeel. Omdat ze vaak zijn gemaakt van gerecycled plastic in plaats van dat er hout van bomen nodig is, betekent dit dat je bijdraagt ​​aan het verminderen van het kappen van bomen als je synthetische Scandinavische bedden gebruikt. Zo draag je ook bij aan het behoud van de natuur.