Thuis winkel
Image default
Woning en Tuin

3 aandachtspunten bij het kopen van bodybuilder kleding

Vind je het belangrijk om er goed uit te zien? Dan ben je waarschijnlijk met enige regelmaat in de sportschool te vinden. Dit is een uitstekende plek om aan jouw lichaam te werken. Als je jouw spieren wilt ontwikkelen, doe je mogelijk zelfs aan bodybuilding. Hoe meer je sport, des te sneller je resultaat ziet. Toch moet je waken voor blessures. Zorg daarom dat je de juiste kleding koopt. Wij helpen je hier een handje om de juiste bodybuilder kleding te vinden.

1. Kies voor een strakke broek

In de zomermaanden sporten veel mannen en vrouwen in een korte broek. Logisch, want de temperatuur ligt dan relatief hoog. Omdat het ’s winters een stuk kouder is, loopt het merendeel van de bezoekers van een sportschool dan in de lange broek. Veel mensen denken dat het niet uitmaakt in welke broek zij sporten. Hier zit wat in, want het is vooral belangrijk dat jij prettig kunt bewegen in de broek die je aantrekt. Veel vrouwen lopen daarom in een sportlegging, terwijl mannen vaak in een training- of joggingsbroek sporten.

Doe je aan bodybuilding? Dan raden wij je aan een strakke broek te dragen. Veel mensen denken dat zo’n broek alleen de beenspieren benadrukt of warm houdt, maar dit is niet het geval. Als je een tight – zoals een legging voor mannen ook wel genoemd wordt – draagt, bied je jouw benen namelijk extra steun tijdens het trainen. Vind je het niet prettig om in zo’n strakke broek rond de lopen in de sportschool? Trek er dan gewoon een kort broekje overheen. In geval trek je een stuk minder bekijks. 

2. Trek geen katoenen shirt aan

Wanneer je aan bodybuilden doet, ben je veel met zware gewichten in de weer. Omdat je veel van jouw lichaam vraagt, zweet je waarschijnlijk binnen de kortste keren. Trek daarom vooral geen katoenen shirt aan tijdens het sporten. Waarom niet? Katoen neemt namelijk vocht op. Als je veel zweet, wordt het materiaal nat. Het gewicht neemt toe, waardoor je alleen nog maar meer van jouw lichaam vraagt. Koop daarom kleding die ademt. Dergelijke fitness kleding voert zweet op een goede manier af en houdt jouw lichaam op de juiste temperatuur. Hier heb je tijdens het bodybuilden alleen maar profijt van.

3. Zorg voor de juiste schoenen

Als je aan bodybuilden doet, is het belangrijk dat je de juiste kleding draagt. Dit is niet het enige wat meespeelt, want ook de schoenen zijn van belang. Toch onderschat menig bodybuilder het belang van goed schoeisel. Wanneer je met gewichten in de weer bent, moet je stevig staan. Allereerst is het belangrijk dat je genoeg grip hebt. Je wilt immers niet wegglijden als je net middenin een serie deadlifts zit. Koop daarom schoenen met een zool die voorzien is van een goed profiel. De kans op uitglijden is hierdoor minimaal.

Daarnaast is stabiliteit van belang bij bodybuilden. Omdat je veel van jouw lichaam vraagt, moet je stevig op jouw voeten staan. Zorg daarom voor schoenen die goed aansluiten op jouw voeten. Op deze manier kunnen jouw voeten niet gaan schuiven in de schoenen. Kijk ook altijd naar de breedte van de zool. Zo is het bij bodybuilden belangrijk dat jouw schoen aan de voorkant relatief breed is. Zodoende zorg je namelijk voor een goede balans en dat maakt het optillen van zware gewichten makkelijker.