Thuis winkel
Image default
Winkelen

Waarom een loopfiets de beste manier is om je kindje te laten fietsen

Een loopfiets is een handige tool om je kindje op jonge leeftijd te laten wennen aan het rijden op een fiets. Hierdoor kunnen kinderen al op relatief vroege leeftijd leren om balans te houden, een goede voettechniek aan te leren, ervaring op te doen met het remmen en krijgen zij inzicht in het verschil tussen links en rechts draaien. Bovendien is het ook enorm leuk!

Een loopfiets: wat is het?

Een loopfiets is een fiets zonder voetsteunen of pedaaltjes waar je kindje zelfstandig mee kan gaan zitten. Je kindje kan met z’n voetjes voortbewegen met het draaien van de wielen. Loopfietsen zijn al verkrijgbaar voor kinderen vanaf 1 jaar en in diverse modellen en maten.

Waarom een loopfiets?

Door je kindje op jonge leeftijd al te laten oefenen met de loopfiets, leert hij of zij al vroeg waar hun eigen lichaamsgrenzen liggen en hoe zij die met hun voeten kunnen besturen en beïnvloeden. Door op een loopfiets te rijden draagt je kindje al bij aan het verhogen van de fysieke activiteit. Een loopfiets biedt kinderen de mogelijkheid om, in plaats van specifieke handelingen zoals op de pedalen trappen of het sturen, gewoon te ontdekken op welke manier beweegt je lichaam. Uiteindelijk kan hij of zij dan later makkelijker opstappen op een reguliere fiets zonder zijwieltjes. Daarnaast is het ook een leuke activiteit voor het hele gezin. Als ouder kan je meerijden met je kind en tegelijkertijd werk je aan je eigen conditie.

Welke soorten loopfietsen zijn er?

Er zijn verschillende soorten loopfietsen. Je hebt de traditionele loopfiets die bestaat uit een eenvoudig stalen chassis dat is geïnspireerd op het ontwerp van een echte fiets. Deze loopfiets is voorzien van banden met spanning, een griffel en extra handvat. Je hebt echter ook loopfietsen die meer op een driewieler lijken. Het is de bedoeling dat de kinderen hierop leren Balanceren als ze zo oud zijn dat ze niet meer met beide voeten tegelijk lopen. Bovendien worden deze loopfietsen ook vaak geleverd met een zitting, zodat kinderen zonder problemen kunnen zitten. Het kan ook zijn dat je een loopfiets wilt kopen met een langere levensduur. In dat geval moet je kiezen voor een loopfiets met een lovend frame. Met deze loopfietsen is het mogelijk om de groei van je kind mee te laten groeien want deze loopfietsen hebben vaak instelbare delen.

Conclusie

Middels een loopfiets kan je kindje op jonge leeftijd al leren om bewust te raken van zijn of haar lichaam, waar de lichaamsgrenzen liggen en wat deze kan doen. Het is dus heel belangrijk om te starten met een goede loopfiets voor jouw kind. Als je op zoek bent naar een loopfiets voor je kind, dan kun je hier online kopen.