Thuis winkel
Image default
Winkelen

Tips om buitensluiting te voorkomen

Niemand wilt buiten opgesloten worden. Je sleutel verlies je niet met opzet, maar soms heb je echt een pech dagje en je hebt je sleutels verloren of je bent het vergeten. Buiten op gesloten zijn en niet in jouw huis kunnen gaan is geen prettig gevoel. Het kan ook gevaarlijk zijn. Je kan buiten opgesloten terwijl je baby binnen is. Het kan gebeuren. Met de volgende tips kan je buitensluiting voorkomen.

Maak reservesleutels

Laat altijd reservekopieën maken van jouw huissleutel. Het is nooit een verstandige oplossing om maar één sleutel te hebben. Er zijn te veel kansen dat er iets mee gebeurt. Maak dus kopieën en geef er een aan een vertrouwde buurman, vriend of familielid.

Vervang kapotte sloten

Het hebben van sloten die niet goed werken, kan veel problemen veroorzaken. Het is duidelijk dat het slot niet opengaat, zelfs niet met de juiste sleutel. Kapotte sloten, voeren hun druk uit op de sleutel. Wanneer een sleutel in een slot breekt, is het hebben van een reserve niet voldoende. Zorg ervoor dat al jouw sloten correct werken. Maak contact met de slotenmaker Almere om jouw kapotte sloten te vervangen.

Controleer regelmatig je spullen

Altijd een reserve bij je hebben is in theorie een geweldig idee, maar zo gebeurt het niet altijd. Daarom is het beste om regelmatig jouw zakken te controleren voordat je het huis verlaat.

Overweeg het gebruik van slimme sloten

Slimme sloten elimineren de noodzaak van sleutels, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je jouw sleutels aan de verkeerde kant van de deur vergeet. Met slimme sloten kan je jouw vrienden en familie vanuit een afstand toegang geven tot jouw huis. Geen kosten om ieder keer een reservesleutel achter te laten onder de bloempot of deurmat.

Bewaar een reservesleutel in het hoesje van jouw mobiele telefoon

Helaas! Je kan jouw huis- of autosleutels vergeten, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat je jouw mobiel bent vergeten. Er zijn een aantal hoesjes voor mobiele telefoons die een extra ruimte hebben om je sleutels in op te bergen, je kunt gewoon een reservesleutel in een van die hoesjes plaatsen en je hoeft je geen zorgen meer te maken.

Sla alle belangrijke telefoonnummers op

Nummers van de politie, familie die dichtbij zijn en de slotenmaker moet je altijd voorgeprogrammeerd in een mobiele telefoon hebben. Soms wordt informatie binnenshuis opgeschreven, maar deze is nutteloos voor de persoon die buitengesloten is. Overweeg om je van tevoren op het worstcasescenario voor te bereiden en belangrijke nummers voor te programmeren op een mobiele telefoon die altijd toegankelijk is.

Als laatst

Niemand wil buitengesloten worden van zijn eigen huis, vooral niet ’s nachts. Als je nog steeds niet kunt beslissen hoe je buitensluiting het beste kunt voorkomen, bel dan de slotenmaker. Een professionele slotenmaker kan je een goede, redelijke schatting geven voor het repareren van jouw slot of het maken van een nieuwe sleutel, en ze kunnen dit meestal dezelfde dag nog doen. Onthoud dat je de veiligheid van jouw huis nooit moet onderschatten, vooral niet in een slechte buurt.