Thuis winkel
Image default
Tuin en buitenleven

Hoe maak je een heerlijke steenbarbecue: Stap voor stap gids

Barbecueën is een favoriete bezigheid van veel gezinnen en vrienden tijdens de zomermaanden. Er gaat niets boven de smaak van een vers bereide steak of hamburger op open vuur! Maar heb je er ooit aan gedacht iets anders te proberen, zoals een stenen barbecue? Het is een gemakkelijke en leuke manier om buiten te koken die je zeker zal doen watertanden. Deze stap-voor-stap gids helpt je om een heerlijke steenbarbecue te maken waar iedereen om vraagt. Van het selecteren van de juiste stenen tot het vinden van de perfecte plek in je achtertuin, deze gids leidt je door het hele proces van het maken van een overheerlijke steenbarbecue. Dus pak je spullen en laten we beginnen!

 

 

Het kiezen van de juiste stenen

De eerste stap bij het maken van een stenen barbecue is het kiezen van de juiste stenen. Je kunt voor deze kookmethode elke soort steen gebruiken, zolang hij maar niet giftig is bij verhitting. Enkele veel gebruikte steensoorten zijn graniet, kalksteen en zandsteen. Als u een meer decoratieve steensoort wilt gebruiken, zoek dan een die hittebestendig is. Graniet is een populaire keuze omdat het relatief goedkoop en duurzaam is. Kalksteen is een andere goede optie, want het ziet er mooi uit, maar kan kwetsbaar zijn, dus wees voorzichtig bij het hanteren ervan. Zandsteen is een goedkope optie die in de meeste tuinwinkels gemakkelijk te vinden is. Als u stenen uit een rivier of strand opraapt, let er dan op dat u geen stenen opraapt die asbest bevatten. Asbest is een gevaarlijke kankerverwekkende stof die bij inname ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Als u niet zeker bent van het soort steen dat u hebt, is het het veiligst om voor een minder decoratieve optie te gaan.

 

Voorbereiding van de stenen

Voordat u met uw barbecue gaat koken, moet u de stenen voorbereiden. Dit houdt in dat je de stenen moet wassen om ze te ontdoen van vuil. Je moet er ook voor zorgen dat ze schoon zijn, zodat ze het voedsel niet besmetten. Na het wassen van de stenen, zorg ervoor dat ze volledig droog zijn, zodat je jezelf niet verbrandt bij het bereiden van de barbecue. Je kunt een schone theedoek of papieren handdoeken gebruiken om de stenen te drogen. Veel mensen kiezen ervoor om de binnenkant van hun barbecue in te smeren met olie of kookspray. Hierdoor blijft het eten niet aan de stenen plakken en krijgt het een mooie afwerking. Als je voor deze optie kiest, zorg er dan voor dat je een hoge temperatuur olie kiest. Sommige mensen kiezen ervoor geen olie te gebruiken, maar de stenen in te smeren met azijn. Dit helpt voorkomen dat voedsel aan de stenen blijft plakken en geeft de barbecue een mooie afwerking.

 

De perfecte plaats vinden

Voordat je je barbecue aanlegt, moet je de perfecte plek in je achtertuin vinden om hem te plaatsen. De beste plek voor een stenen barbecue is een licht beschaduwde plek. Hij moet op een plek staan die veel schaduw krijgt, zodat de stenen niet te heet worden en verbranden. Als u hem in de volle zon plaatst, kunnen ze barsten of breken. Als u geen schaduwrijke plek in uw achtertuin hebt, kunt u hem ook op een plek met gedempt zonlicht zetten. Dit is een gebied dat lichte schaduw en zon combineert. U wilt ook ervoor zorgen dat de grond rond waar u van plan bent op het plaatsen van de barbecue is vlak en schoon. Je wilt de barbecue niet plaatsen op een plek waar veel vuil of puin ligt. Dit kan tijdens het kookproces in het voedsel terechtkomen. Het is ook een goed idee om uw barbecue uit de buurt van andere items in uw achtertuin, zoals tuinmeubilair of planten.

 

Het vuur opbouwen

Zodra je de perfecte plek voor je barbecue hebt gevonden, kun je beginnen met het bouwen van het vuur. Zorg voor voldoende brandhout voordat je het vuur aanmaakt. Je zult genoeg brandhout willen hebben om het hele kookproces mee door te komen. U kunt verschillende soorten brandhout gebruiken voor uw barbecue. Veel mensen kiezen voor hardhoutblokken zoals eiken, hickory, of esdoorn. U kunt ook kleinere stukken brandhout gebruiken, zoals dennenhout, cederhout of appelhout. Wanneer u een vuur maakt voor een barbecue, wilt u een verscheidenheid aan houtsoorten gebruiken. Dit helpt om een lekkere rooksmaak te creëren die het eten doordringt. Het hout moet een beetje nat zijn, zodat het niet te snel verbrandt. Zodra je het vuur hebt aangelegd, gebruik je een vuurhark om een vlakke ruimte in het midden van je brandhout te creëren. Leg je stenen bovenop de hark.

 

Het plaatsen van de stenen

Bij het bouwen van een barbecue wil je de stenen bovenop je stenen plaatsen. De stenen houden de stenen op hun plaats en voorkomen dat ze tijdens het koken verschuiven. U kunt bijna elke steen gebruiken om uw barbecue te bouwen. U kunt kopen gloednieuwe stenen, kunt u bakstenen die zijn teruggewonnen, of u kunt bakstenen die zijn hergebruikt gebruiken. U kunt zelfs gebruik maken van gebroken bakstenen die je hebt gevonden tijdens het opruimen van uw tuin. De keuze is aan u. Bij het plaatsen van de stenen moet u er wel op letten dat ze waterpas liggen. U wilt niet dat een kant van de barbecue om hoger of lager dan de andere. Hierdoor zal uw eten te snel of helemaal niet gaar worden.

 

Het eten voorbereiden

Nu je barbecue gebouwd is, is het tijd om het eten voor de barbecue voor te bereiden. Het beste voedsel voor een stenen barbecue is vetrijk voedsel met een laag watergehalte. Enkele goede voorbeelden van voedsel om te koken op een stenen barbecue zijn steaks, hamburgers, en worsten. Als je een maaltijd maakt die veel water bevat, zoals gebakken aardappelen of maïskolven, zal het veel langer duren om te koken. Dit kan ervoor zorgen dat u minder van de barbecue kunt genieten. Als u gebakken aardappelen op de barbecue bereidt, wikkel ze dan in aluminiumfolie, zodat het vocht van de aardappel niet op de stenen terechtkomt. Als het eten gaar is, haal het dan van de barbecue en leg het op een bord of serveerschaal. Leg het eten vervolgens op een serveerschaal met de toppings en de zijkanten. U kunt het voedsel ook op een grote houten plank leggen. Zorg ervoor dat de plank schoon en ontsmet is voordat u het eten erop legt.

 

Het eten koken

Voordat u begint te koken met uw barbecue, verwarmt u de stenen voor door een klein deel van het brandhout in het midden van de barbecue aan te steken, terwijl u de rest van het brandhout niet aansteekt. Laat de stenen 10 tot 15 minuten opwarmen voordat u het voedsel bereidt. Zo voorkomt u dat het voedsel aan de stenen blijft plakken en wordt het gelijkmatiger gaar. Zodra de barbecue is opgewarmd en klaar is voor gebruik, legt u het voedsel op de hark in het midden van de barbecue. Het voedsel moet ongeveer 2 centimeter van de bovenkant van de barbecue staan, zodat het niet verbrandt. Zodra het voedsel op de barbecue ligt, draai je het met een tang om, zodat het aan beide kanten gelijkmatig gaart.

 

Het bereiden van de toppings

Terwijl de barbecue opwarmt en het eten gaart, kun je de toppings voor je barbecuefeest klaarmaken. Toppings zijn een leuke manier om je maaltijd wat spannender en leuker te maken. Je kunt kiezen uit verschillende toppings zoals sauzen, kazen en fruit. U kunt ook verschillende toppings combineren om een unieke maaltijd te creëren. Bij het kiezen van de toppings voor op je barbecue, kijk voor items die zijn hoog in vet en laag in watergehalte. Zo duurt het koken niet te lang en past het goed bij het eten dat je op de barbecue bereidt. Je kunt de toppings voor of na het koken bereiden. Als je ze vooraf bereidt, kun je ze warm op een schotel serveren bij het gekookte eten. Als u de toppings na het koken bereidt, kunt u ze op een dienblad leggen en warm houden in een elektrische warmhoudplaat.

 

Het eten opdienen

Zodra de barbecue klaar is om geserveerd te worden, plaats je de serveerschaal op de tafel of het aanrecht in je achtertuin. Zorg ervoor dat iedereen aan tafel zit en klaar is om te eten voordat je het eten naar buiten brengt. U wilt uw gasten niet laten wachten terwijl u met de barbecue speelt. Nadat iedereen is bediend en de kans heeft gehad om van het eten te genieten, is het tijd om de ruimte op te ruimen. Zorg ervoor dat je overtollig voedsel van de barbecue verwijdert voordat je hem terugzet in de achtertuin. Je wilt niet dat er dieren of insecten in je eten komen. Zodra alles schoon is, kunt u genieten van de rest van uw avond in de achtertuin met vrienden en familie.

 

Opruimen van de ruimte

Nadat je klaar bent met het eten van je barbecue, is het tijd om de ruimte op te ruimen en alles op te bergen. De eerste

https://www.leefinjetuin.nl/blogs/slim-bestraten