Thuis winkel
Image default
Tuin en buitenleven

Hoe maak je je serre een nog fijnere plek?

Je serre is een fijne extra ruimte die je voor van alles en nog wat kunt gebruiken. Een nadeel kan echter zijn dat het er, zeker in de zomer, wel érg warm kan worden. De zon staat dan vol op het glazen dak en dan kan wel eens te warm zijn om er lekker te kunnen verblijven. Door speciale serre zonwering aan te schaffen die je compleet dicht, compleet open en gedeeltelijk open en dicht kunt doen, zorg je ervoor dat je de temperatuur in je serre beter kunt reguleren. Maar er zijn meer dingen die je kunt doen om je serre de fijnste plek van je huis én je tuin te maken.

Zorg dat je de serre kunt afsluiten

Een serre is eigenlijk altijd open aan de lange kant. Maar wat nu als dat nét de plek is waar de wind vaak op staat? Dan is de serre ineens een veel minder fijne plek. Je kunt een glazen schuifdeur kopen en deze installeren voor/in je serre. De wind heeft nu geen kans meer om alles in de serre omver te blazen. Is het windstil of is het lekker warm? Dan schuif je deze deur gewoon wagenwijd open. Dat is natuurlijk een groot voordeel van zo’n schuifdeur.

Doe iets met de vloer

De vloer van de serre kan, zeker in de winter, wel erg koud aanvoelen. Dat komt natuurlijk doordat de serre, over het algemeen, op de terrastegels wordt geplaatst. Die tegels liggen in de grond of het zand en dat zorgt nu niet bepaald voor een warme ervaring aan je voeten. Je kunt verschillende dingen doen om dat probleem op te lossen:

  • Leg warme kleden in de serre.
    Warme, wat dikkere kleden zorgen ook direct voor een fijne sfeer. Heb je (nog) geen glazen schuifdeur in je serre? Hou er dan wel rekening mee dat de kleden nat kunnen worden als het regent, sneeuwt of hagelt.
  • Leg een vlonder in de serre.
    Een houten vlonder zorgt ervoor dat er een laagje lucht tussen de tegels en de vlonder komt en dat zorgt voor isolatie. Daarbij is een houten vlonder ook nog eens erg sfeervol en kan deze tegen een stootje. Je kunt de vlonders in de zomer én in de winter gewoon buiten laten liggen.

Zorg voor een mooie aankleding

En dan heb ik het niet alleen over meubels, maar vooral over planten. Zet een paar mooie, grote planten in potten in de serre en je zult zien wat dat doet voor de sfeer. Je kunt in de serre kiezen voor zowel kamerplanten als buitenplanten. Het is maar net wat jij mooi vindt!