Thuis winkel
Image default
Sport

Fitness oefeningen met dumbbells

Ben je op zoek naar nieuwe oefeningen voor te fitnessen? Zoals we weten zijn er honderden verschillende manieren om te trainen, zoals met een dumbbell, fitnessbank, hip thrust machine, power rack en meer. Maar dumbells zijn  echt ideaal om je armen en schouders te trainen. Met deze handige gewichten kun je diverse oefeningen doen om kracht op te bouwen en spieren te ontwikkelen. In dit artikel bespreken we vijf effectieve oefeningen met dumbbells die je kunt uitproberen.

Bicep Curls

De eerste oefening die je met een dumbbell set kunt doen zijn de Bicep Curls. Dit is een klassieke oefening om sterke en gespierde biceps te krijgen. Ga rechtop staan met een dumbbell in elke hand en laat je armen langs je lichaam hangen. Buig nu langzaam je ellebogen terwijl je de dumbbells naar je schouders brengt. Zorg ervoor dat je bovenarmen stil blijven terwijl je je biceps aanspant en de gewichten omhoog brengt. Laat ze daarna rustig weer zakken.

Hammer Curls

Met Hammer curls kun je zowel je biceps als je onderarm trainen. Ga rechtop staan met een dumbbell in elke hand en zorg ervoor dat je handpalmen naar je lichaam gericht zijn. Buig je ellebogen terwijl je de dumbbells naar je schouders brengt, maar houd je handpalmen naar binnen gericht. Laat de gewichten vervolgens gecontroleerd zakken. Met hammer curls bouw je kracht op in zowel je biceps als je onderarmen.

French Presses

Dan hebben we de French press. Hiermee kun je je triceps, de spieren aan de achterkant van je armen, versterken. Ga op een bankje zitten met een dumbbell in één hand, en strek de arm boven je hoofd. Buig je elleboog zodat de dumbbell achter je hoofd zakt, en strek vervolgens je arm weer uit. Herhaal dit voor beide armen. Je zult je triceps echt voelen branden.

Overhead Triceps Extensions

Overhead triceps extensions richten zich op de achterkant van je armen en zorgen voor een sterke en gedefinieerde triceps. Ga rechtop staan met een dumbbell in één hand. Breng je arm omhoog boven je hoofd, zorg ervoor dat de dumbbell naar achteren wijst. Buig je elleboog en laat de dumbbell achter je hoofd zakken. Strek daarna je arm weer uit naar de beginpositie.

Triceps Kickbacks

Triceps kickbacks zijn een oefening speciaal voor je triceps, de spieren aan de achterkant van je armen. Je begint door een beetje voorover te buigen met je knieën licht gebogen en een gewicht in elke hand. Houd je ellebogen dicht bij je lichaam en breng de gewichten omhoog naar je borst. Nu wordt het leuk! Je gaat de kracht in je triceps voelen. Strek langzaam je armen naar achteren terwijl je je ellebogen omhoog richt.. Houd je bovenarm stil en laat de gewichten gecontroleerd terugkomen naar de beginpositie. Herhaal deze beweging voor elke arm. Er zijn dus verschillende oefeningen die je kunt doen met dumbells, en dit waren er slechts enkele. Welke oefeningen heb jij op de planning?